szpachla Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie modułu Assan: http://www.hobbyking..._Module_RX.html Czy można go podłączyć tak jak FrSky DIY? Chodzi mi o wyciągnięcie z obudowy i montaż wewnątrz aparatury. Dokładniej chodzi o to czy wystarczy podać zasilanie i sygnał PPM żeby taki moduł zadziałał? Edit: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=844768 Znalazłem coś takiego. Tylko dalej nie wiem czy to przyjmuje normalny sygnał PPM. Nie wiem też które piny odpowiadają za napięcie i sygnał w module Assana i jakim napięciem to zasilić (5V?)
kszczech Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tutaj masz dedykowany moduł do rozbudowy. Jest trochę mniejszy i masz już przewód do anteny. Przewody sygnałowe i zasilania są już wyprowadzone.
szpachla Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 O tym że tam jest taki moduł to ja doskonale wiem. Ale przeczytaj jeszcze raz pytanie i jak wiesz to chętnie posłucham odpowiedzi.
hubert_tata Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ja mam go podłączonego pod gniazdo trenera na zewnątrz - wiele osób tak robiło, gdy nie było takie oczywiste rozstanie sie z 35MHz Wyprowadzenie końcówek też gdzieś jest na forum (sam podawałem), ale szczerze mowiąc nie umiem nic teraz znaleźć => wiele osób ma te moduły, może coś podpowiedzą. Edit: wyprowadzenie jest tu: http://www.drivecalc.de/circuits/Assan_pics.html
szpachla Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Hmy, czyli da sie. Spróbuję to znaleźć, ale, gdyby komuś się przypomniało który to temat to proszę o linka.
kszczech Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tutaj masz rozrysowane piny w Assanie. Pozdrawiam
noker Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Modół sie pisze przez ó zwykłe a nie kreskowane MSPANC
andrzej_t Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Rafał - tylko patrz, jak Twój post za chwilę zniknie tak, jak mój bo nie na temat. Za to kaleczenie pisowni jest jak najbardziej ok.
szpachla Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Widać że się znacie panowie na rzeczy. Takiej odpowiedzi właśnie oczekiwałem. To już chyba wyczerpuje temat waszej wiedzy. Edit: @Krzych- dziękuję.
robson-m3 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Panowie mam problem ,mam w Turnigy 9X zamontowany moduł ASSAN X8R mam do niego 2 odbiorniki na jednym sobie latałem a drugi czekał na model ,teraz nadszedł czas na drugi model i map problem ten drugi odbiornik to X8Rp a mianowicie nie moge go zbindować mam ustawione dwa modele w aparaturze model A i model B ,przełączam w <<model select <na model B daje zworke na konały 123 zasilanie z regulatora na kanał 6(prubowałem na inne i na bat.)podpinam zasilanie pod odbiornik ,mruga czerwona lampka i cały czas mruga ,zielona sie nie zapala.Druga sprawa jak włanczam nadajnik a dobiornik nie jest podlaczony do zasilania to nadajnik normalnie najpierw mruga czerona lampka ale po 2 sekundach normalnie zapala się zielona ,czy jak nie wyjrywa odbiornika to niepowinna pikać i mrugać? to normalne i tak ma byc? i jak zbindować ten drugi odbiornik.
KRY3 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Może spróbuj załączyć zasilanie do odbiornika (z ESC + zworka) i dopiero włącz aparaturę z jednoczesnym machaniem drągami we wszystkich kierunkach - u mnie się binduje w ten sposób
robson-m3 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Już opanowałem ,drążek na wysokości przy włączeniu nadajnika musi być w skrajnym położeniu.
Rekomendowane odpowiedzi