piotrek123 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam Ostatnio zacząłem interesować się lotami i sprzętem FPV. Obecnie posiadam kamerę breloczek i niestety bateria powoli pada, nagrywa tylko 10 minut lotu dlatego też zainteresowałem się sprzętem trochę wyższej klasy. Czy do tego zestawu z HK za ok 50$ (http://www.hobbyking...Camera_PAL.html) będzie potrzebne mi coś więcej oprócz pakietu zasilającego kamerę i nadajnik a także sprzęt do wyświetlenia obrazu z kamery? A także jaki zasięg mógł bym osiągnąć w poziomie i pionie na tym zestawie. I ostatnie pytanie mam aparaturę TGY 9x 24,GHz czy będzie jakiś problem (zakłócenia)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ten zestaw się nie nadaje ze względu na 2,4 Ghz Lipne pasmo na video. W dodatku 100mW - za słaby. Zestaw kamerka + nadajnik FOX 700 mW + odbiornik to wydatek od 450 PLN w górę. (z Chin) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek123 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 szpachla jaki zasięg można osiągnąć na 100mW w paśmie 2,4 GHz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 I tak nie możesz mies i toru video i sterowania na tej samej częstotliwości. A 100mW na FPV to raczej malutko, najtańsze polecane zestawy na początek mają 700-800mW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zasięg? 500-1500m w zależności od kilku czynników typu anteny, zakłócenia. A jak masz radio na 2,4GHz to może ze 100-200 metrów z szarpanym obrazem. I przelatując przy budynkach lub drzewach może przyciąć obraz na kilka sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek123 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Czyli w moim przypadku częstotliwość 2,4 GHz odpada i chyba też 5,8 GHz odpada bo to w obecnej chwili najdroższa częstotliwość. To co szukać coś na 1,2 GHz a może 900 ale tu to już chyba konflikt z prawem. A zasięg do 1 km w zupełności mi wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi