darqo Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zastanawia mnie ten model , nie miałem do czynienia z tym materiałem i nie wiem czy warto http://allegro.pl/pitts-samson-zestaw-c ... 44331.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Na pewno model na pierwszym zdjęciu, to nie model z tej pianki, tylko jakiś tartak Ja tam bym sobie odpuścił tego typu wynalazki i poszukał czegoś sprawdzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Znajomi mają od tego sprzedającego Raveny, są bardzo zadowoleni. Wszystkie elementy perfekcyjnie wycięte, dobrej jakości pianka(nie łamie się tak szybko jak niektóre itp) i w całkiem przystępnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Mam Su 26 i jestem zadowolony z właściowści lotnych ale materiał to tragedia ...jedno mocniejsze lądowanie i kadłub łamie się w pół , Oczywiście do 3D należy powiekszyć stery , ja stery ( wysokość i kierunek) zrobiłem z balsy i dałem zastrzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 dwie sprzeczne odpowiedzi co do materiału chyba że każdy z Was miał z czegoś innego wycinane , co do wykonania to i ja słyszałem pozytywne opinie lecz głownie zależy mi na ifo co do materiału, ( wytrzymałości , użycia wzmocnień ) podobają mi się takie latadełka a akrobata z niego nie zrobię ( za mało umiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Widocznie mam troszke gorszej jakości materiał . Był pomysł laminowania kadłuba ale...,narazie leży w kącie Fajne jest to że w zestawie jest już maska i kabinka nie trzeba się samemu bawić . Potwierdzam jakość wycinanki jest dobra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Pitts doczekał się oblotu pierwszy był porażką , SC przesunąłem do przodu o ok 30mm od podawanego , teraz jeszcze drobne korekty i można będzie polatać . sorki ale kręcone komórką http://www.youtube.com/watch?v=MSdgMdJofaU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Również zastanawiam się nad tym pittsem od jakiegoś czasu, napisz proszę jakie masz pierwsze wrażenia z lotu, zachowania modelu, jak oceniasz materiał z jakiego jest wycięty, czy coś dodatkowo wzmaniałeś, czy tylko oryginalny materiał od producenta? Gdybyś też wspomniał coś o zastosowanym napędzie i serwach byłbym wdzięczny... hehe, wiem że dużo pytań ale chciał bym wiedzieć czego się można spodziewać, jednak to dość duży model jak na piankolota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Również zastanawiam się nad tym pittsem od jakiegoś czasu, napisz proszę jakie masz pierwsze wrażenia z lotu, zachowania modelu, jak oceniasz materiał z jakiego jest wycięty, czy coś dodatkowo wzmaniałeś, czy tylko oryginalny materiał od producenta? Gdybyś też wspomniał coś o zastosowanym napędzie i serwach byłbym wdzięczny... hehe, wiem że dużo pytań ale chciał bym wiedzieć czego się można spodziewać, jednak to dość duży model jak na piankolota napęd : Silnik C3542/06 KV1000 - 555W- SilverBlue , śmigiełko 13x6, lipo 3s 2200, serwa corona CS 939 MG szt 4. reg. 50A Materiał to styrodur( niby twardy lecz trzeba uważać na cienkie elementy), co do jakości wycięcia nie miałem zastrzeżeń . Kilka wzmocnień poszło na podwozie i podpory górnego płata ( w kadłubie od środka podkleiłem na długości balsę 3 i dopiero do niej kleiłem podpory).Co do samego latania na razie za wiele powiedzieć nie mogę tym bardziej że ze mnie żaden akrobat ( nie jestem również pewien właściwego ustawienia płatów ) , w tej chwili model jest już stabilny w locie i nawet przy małych prędkościach zachowuje się poprawnie . podsumowując nie żałuję zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dziękuję za ten opis to co piszesz zachęca i pewnie jednak się skuszę na niego, swego czasu jak robiłem przymiarkę to z trochę słabszym silnikiem około 400W i reglem 40A ale już jeden z kolegów zwracał mi uwagę, że może być za słaby. Możesz powiedzieć, że Twój napęd jest w sam raz, tzn nie czujesz, że mocy jest za mało albo za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jak wyżej pisałem żaden ze mnie akrobat a do spokojnego latania wystarczy w zupełności . ps: waga do lotu 1400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi