Jano Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ostrożnie z modułem WCz bo styki lubią się luzować a zatrzaski pękać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 i to jest maly problem. Od 2 tygodni mam optica z modulem syntezy, Jak to jest, aby uzywac nadajnika poprzez komputer, w symulatorze, powinienem wyjmowac za kazdym razem modul? W koncu sie wyrobi ;/ i bedzie wypadał ! ;/ Mozna to jakos obejść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 powinienem wyjmowac za kazdym razem modul? Mozna to jakos obejść? Prawidłowo wykonany kabel symulatora odłącza tor W.CZ. nadajnika. Na stronie Pitlaba jest schemat: http://www.pitlab.pl/interfejs_fms_pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Kabel USB oryginalny Hiteca odłącza moduł? Nadajnik sam nie startuje, trzeba go normalnie włączyć, zawsze wyjmuję moduł, ale kiedyś się wyrobi... jeśli mam taką wtyczkę jak niżej a w opisie na stronie jest 4,5 - zwora na pinach wyłącza tor w.cz. nadajnika. czyli wygląda na to, że przy włączeniu nadajnika albo podłączeniu do komputera w.cz jest odcinany...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 czyli wygląda na to, że przy włączeniu nadajnika albo podłączeniu do komputera w.cz jest odcinany...? Grzechu, oj grzejesz te posty, grzejesz... Napisałem, że odłącza. Masz to potwierdzone na stronie Pitlaba, którą sam zresztą cytujesz. Nie wiem w czym problem. Jak naprawdę masz jeszcze wątpliwość, to podłącz kabel symulatora, podłącz zasilanie w modeli i sprawdź, czy reaguje. Prościej się nie da, chyba że masz skaner częstotliwości.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 oryginalny kabel hiteca mam na usb. wnioskuje, ze jest dobrze wykonany i sam odlacza, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 sprawdź se omomierzem czy piny 4 i 5 są zwarte. Kable pitlaba mają je zwarte i odłączają moduł w.cz, ale już na przykład kabel od Phoenix RC tego nie ma i muszę moduł wyjmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 oryginalny kabel hiteca mam na usb. wnioskuje, ze jest dobrze wykonany i sam odlacza, tak? Tak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 nie trzeba żadnych omomierzy i odbiorników. włączamy nadajnik i wpinamy kabel. jak napięcie na wyświetlaczu wzrasta to znaczy że moduł jest odpinany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Kurka wodna Jednak to nie Hitec hyhy A dokladnie to takie cos: Ohmomierzem sprawdzilem, zworki nie ma :! Co sie dzieje jesli latam na komuterze, a modul jest włożony? ogólnie zadzila takie cos? Domyslam sie, ze jesli modul w.cz dziala, to moze sie spalic koncowka mocy, moge zatem odkrecic antene? Ona nie ucierpi przy wielokrotnym wyjmowaniu i wkladaniu jak modul, ktory juz jest luzny ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Rozbierz wtyczkę DIN, zlutuj drucikiem piny 4 i 5 i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 zadziała, ale moduł się będzie grzał. Spalić to się tak od razu nie spali. Ja parę razy zostawiłem nadajnik włączony ze złożoną anteną na kilka godzin i moduł był ciepły, ale się nic nie popsuło. Jak wykręcisz antenę to się będzie grzał jeszcze bardziej i jeszcze większe szanse na to że się spali. Ja wyjmuję moduł jak latam na Phoenixie i nie mam na razie z tym problemu. A jeśli Tobie się moduł obluzował, to może rozkrój (jeśli nie da się rozłożyć) wtyczkę i dolutuj tą zworkę.... Ewentualnie kup gniazdko i wtyczkę i zrób sobie przejściówkę w której będzie zworka... Wtyczki są np. w sklepie z cz. elektronicznymi TME, gniazdka nie wiem, pewnie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.