tomyy29 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Witam. Dostałem od naszego kolegi z forum plany Extry 330 do budowy z depronu. Nigdy nie robiłem czegoś takiego, więc szukam czegoś jak relacja z budowy takiego modelu, czyli z jakiej grubości depron na jakie elementy, gdzie i jakie wzmocnienia, czym kleić, jakie umieścić wyposażenie, SC itp? Czy ktoś spotkał się z taką relacją z budowy "krok po kroku"? A może ktoś chciałby takie plany, w zamian za relację tu na forum budowy tego modelu? Plany Extry są zeskalowane do 1:1 i przygotowane do wydruku w formacie A4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Popatrz na tą relacje z budowy Extra 330 na rcgroups. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Widziałem ten temat na tym forum, ale po pierwsze w szkole miałem rosyjski wiec z anglikiem jestem na bakier a po drugie nie ma tam za bardzo nawet ze zdjęć podpatrzeć gdzie modele są wzmacniane czym itp. Ale dziękuję za odpowiedź, może ktoś znajdzie coś bardziej dla mnie czytelniejszego? Chodzi o to jakiej grubosci depron zastosowac. Jak go przycinac ( chodzi o rowki). Wzmocnienie skrzydel i statecznikow, widzialem na zdjeciach w ktorych miejscach ale czym. Plaskownikiem czy pretami weglowymi. Czym to kleic. Czym malowac. Jakiego typu serwa jaki pakiet i silnik. Jesli ktos moze mi pomoc to chwala mu za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Z planów wynika że to taki model jak ten: http://imageshack.us/photo/my-images/118/extra330ov5.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Cześć, Daję link do opisu bliźniaczego modelu --> http://pfmrc.eu/index.php?/topic/12560-diablo-3d/page__hl__diablo__fromsearch__1 . Miłej lektury (masz tam też link do planów). W ogóle, tego typu modeli jest na forum sporo, wystarczy przeglądnąć dział o parkflyerach. Generalnie ten temat jest do usunięcia, bo całkowicie nie ten dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi