tomyy29 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Witam. Dostałem od naszego kolegi z forum plany Extry 330 do budowy z depronu. Nigdy nie robiłem czegoś takiego, więc szukam czegoś jak relacja z budowy takiego modelu, czyli z jakiej grubości depron na jakie elementy, gdzie i jakie wzmocnienia, czym kleić, jakie umieścić wyposażenie, SC itp? Czy ktoś spotkał się z taką relacją z budowy "krok po kroku"? A może ktoś chciałby takie plany, w zamian za relację tu na forum budowy tego modelu? Plany Extry są zeskalowane do 1:1 i przygotowane do wydruku w formacie A4.
Wojtek Sz Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Popatrz na tą relacje z budowy Extra 330 na rcgroups.
tomyy29 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Opublikowano 15 Września 2012 Widziałem ten temat na tym forum, ale po pierwsze w szkole miałem rosyjski wiec z anglikiem jestem na bakier a po drugie nie ma tam za bardzo nawet ze zdjęć podpatrzeć gdzie modele są wzmacniane czym itp. Ale dziękuję za odpowiedź, może ktoś znajdzie coś bardziej dla mnie czytelniejszego? Chodzi o to jakiej grubosci depron zastosowac. Jak go przycinac ( chodzi o rowki). Wzmocnienie skrzydel i statecznikow, widzialem na zdjeciach w ktorych miejscach ale czym. Plaskownikiem czy pretami weglowymi. Czym to kleic. Czym malowac. Jakiego typu serwa jaki pakiet i silnik. Jesli ktos moze mi pomoc to chwala mu za to.
tomyy29 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 Z planów wynika że to taki model jak ten: http://imageshack.us/photo/my-images/118/extra330ov5.jpg/
jary14 Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 Cześć, Daję link do opisu bliźniaczego modelu --> http://pfmrc.eu/index.php?/topic/12560-diablo-3d/page__hl__diablo__fromsearch__1 . Miłej lektury (masz tam też link do planów). W ogóle, tego typu modeli jest na forum sporo, wystarczy przeglądnąć dział o parkflyerach. Generalnie ten temat jest do usunięcia, bo całkowicie nie ten dział.
Rekomendowane odpowiedzi