idfx Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 witam ! Znalazlem lipola jak w temacie. Potrzebuje fachowej pomocy przed zakupem. Mianowicie do tej pory uzywalem pakietow 20C, ten natomiast jest 18C. Silnik jaki bede zasilal to Emax CF2822 o przepustowosci pradowej 16A. Czy moge uzyc tego akumulatora zamiast 20C, przy zalozeniu, ze nie bede latal na pelnym gazie wiecej niz minute ? Mam nadzieje, ze pakiet nie spuchnie. Kusi mnie cena jak i wymiary idealne do mojego modelu. Wszystkie pakiety dluzsze niz 70 mm odpadaja, chyba, ze bede przerabial kadlub. http://allegro.pl/akumulator-polyquest-li-po-1600-mah-11-1v-18c-i2581667492.html dzieki Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Czy moge uzyc tego akumulatora zamiast 20C, przy zalozeniu, ze nie bede latal na pelnym gazie wiecej niz minute ? Tak, możesz go użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Tak, możesz go użyć Pod warunkiem, że te deklarowane 18C będzie naprawdę, a nie tylko napisane na pakiecie. Latałem helikiem 450-tką na pakietach 25-50C (nano-tech) i puchły jak serdelki...a nie powinny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Pod warunkiem, że te deklarowane 18C będzie naprawdę, a nie tylko napisane na pakiecie. Latałem helikiem 450-tką na pakietach 25-50C (nano-tech) i puchły jak serdelki...a nie powinny. no zakladam, ze nie bedzie mniej niz 16C zamowie na probe, zobaczymy co sa warte. dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Latałem [...] (nano-tech) i puchły jak serdelki...a nie powinny. A tam pisze PolyQuest - używałeś ich ? O ile to są faktycznie PolyQuesty ... to ciężko je zabić - mam dwa od 5-6 lat ( oryginały :rolleyes: ) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 idfx, nie wiem czy wiesz, ale PolyQuest'y mają inne wyjście do balancera niż tradycyjne XH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 idfx, nie wiem czy wiesz, ale PolyQuest'y mają inne wyjście do balancera niż tradycyjne XH. to znaczy ? inny rodzaj zlacza, czy inna kolejnosc przewodow w zlaczu do balancera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 juz mniej wiecej wiem o co chodzi, czy ta przejsciowka bedzie sie nadawala ? http://www.abc-rc.pl/p/183/2727/przejscie-wtyki-tp-xh-3s-do-akumulatorow-z-wtykiem-tp-balansera-osprzet-dodatkowy-do-ladowarek-i-balanserow-ladowarki-i-osprzet.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi