kamil15 Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 witam pare dni temu kupilem apartury flash5 kupilem do niej interfejs i potrzebbuje jakiegos dobrego symulatora bo jestem poczatkujacy moze by mi ktos wyslal plikiem albo na mejla , prosil bym bardzo o jakis byle nie FMS BO NATYM SIE NIEDA NAUCZYC LATAC jezeli by ktos mial jakis prosze o wiadomosc moje gg 2213742 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Ale na zadnym symulatorze nie nauczysz sie latac,on jest tylko do wyrobienia odruchow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 byle nie FMS BO NATYM SIE NIEDA NAUCZYC LATAC Dlaczego twierdzisz, że na FMS'ie nia da się nauczyć latać? Ja akurat nauczyłem się Chodzi przecież głównie o wyrobienie odpowiednich odruchów. Dalsza nauka to odpowiednio wybrany pierwszy model. Zerknij jeszcze na symulator RAS Edit: pisałem jednocześnie z Krzyśkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Po pierwsze: czy zadałeś sobie odrobinę trudu i przeczytałeś przynajmniej raz to, co napisałeś, ze szczególnym uwzględnieniem tematu??? :evil: FMS BO NATYM SIE NIEDA NAUCZYC LATAC Po drugie: uwielbiam takie opinie. Cobra się nauczył, ja się nauczyłem, mój brat się nauczył... pewnie wielu innych mogłoby się tu dopisać. Skoro model w FMS nie lata tak, jak sobie życzysz, to może to tylko i wyłącznie twoja wina? Na zachętę dodam, że latanie prawdzim wym modelem jest o wiele trudniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 ja ponad 10 lat temu latalem na symulatorach ktorym daleko bylo do FMSa, a odruchy odpowiednie szlo wyrobic. Zaden symulator nie nauczy Cie latac !! jak latasz dochodzi stres, a w sytuacji kryzysowej mozna liczyc tylko na odruchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Ja również jak koledzy powyżej nauczyłem się podstawowych nawyków na FMS.Proponuje sprawdzić ustawienia kalibracji-jeśli nie wy kalibrowałeś to model będzie wariował. Ja proponuję następującą naukę latania na FMS-jeśli będziesz umiał zrobić parę kółek, jakąś małą akrobacje(loty plecowe itp.), i wylądujesz w obrębie pasa startowego-aby model nie wyjechał poza :wink: -WSZYSTKIMI DOSTĘPNYMI MODELAMI-to możesz przesiąść się na prawdziwy model .Ja tak zrobiłem i do tej pory nie zaliczyłem kreta a trochę już wylatałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.