Kolin101 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Witam. Mam pewną zagwostkę do rozwiązania z tą aparaturą. Otóż muszę zaprogramować ją tak by gdy drążek jest w neutrum (w mode 2 ten po prawej) przy ruchu go do góry serwo ruszało się w prawo a silnik kręcił do przodu, i przy ruchu drążka w dół serwo by się ruszało w lewo a silnik nadal w przód (silnik 3f). Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pro100vnik Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 a to serwo do czego ma służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Nie wiem jak w 9x ale powinna być do zrobienia krzywa jednego kanału w "V" czyli wychylenia tylko in + Wtedy domiksować drugi kanał 100% i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 buduję robota i chcę by był dość duży więc zmontowałem z dwóch silników 3f i przekładni mocne serwa to zwykłe są zbyt wolne, ale mam jedynie jednokierunkowe regulatory więc serwem będę zmieniał podłączenie kabli do silnika dzięki czemu uzyskam zmianę kierunku. Wychodzi dużo taniej niż gdybym kupował nowe dwa regulatory a w sumie to to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Będą problemy z synchronizacją przy takim przełączaniu uzwojeń w trakcje pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 regulatory i silniki są w 100% identyczne więc różnice powinny wielkie nie być. Zresztą jak nie spróbuję to się nie dowiem. Pytanie jak to ustawić by spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Zrób tak jak napisał PK999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 zmieniłem w tym tygodniu soft na er9x. Jest tam taka możliwość o której pisał PK999? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 W oryginalnym sofcie są 2 miksery na końcu w których da się tak zrobić. W er9x nie wiem ale zapewne także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi