patryk134 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Hej! Rozbudowywał ktoś graupnera mc-12 o dodatkowe przełączniki? Jęśli tak można prosić o dodatkowe zdięcia z wewnątrz aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Na tej stronie masz świetnie opisana rozbudowe graupnera mc-12 . Sam mam taką apke i rozbudowałem ja dzięki tej stronie :mrgreen: http://teemto.republika.pl/mc12.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk134 Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 A przy przelacznikach miedzy pinami nie powinny byc wlutowane rezystory, aby przelaczniki symulowaly potencjometry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 A przy przelacznikach miedzy pinami nie powinny byc wlutowane rezystory, aby przelaczniki symulowaly potencjometry? Przeczytaj co pisze na stronie której adres podał czhomik i będziesz wiedział dokładnie co i jak trzeba zrobić. Jeżeli jednak już przeczytałeś i jeszcze czegoś nie rozumiesz to zadaj precyzyjnie pytanie co chcesz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Dobrze, tak wiec: Widzialem opis takiej przerobki z wlutowanymi rezystorami i bylo to wytlumaczone tym, ze nadajnik moze "glupiec"(zwlaszcza nadajnik z komputerem), poniewaz pomiedzy pinami przelacznika nie ma stalego polaczenia tak, jak w potencjometrze. Teza1: Pomiedzy wyjsciami przelacznika powinny byc wlutowane rezystory o takiej rezystancji, jaka posiada potencjometr 4.7kohm pomiedzy suwakiem a wyjsciami(gdy suwak jest w polozeniu 50%) Teza2: Rezystory sa zbedne, ich brak nie wplywa na wynik. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ogólnie jeżeli na przełączniku np 3-poz. dolutujesz 2 małe trymery to wtedy będziesz mógł nimi regulować skrajnych wychyleń serwa. Nie słyszałem o takich zakłóceniach które opisujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Akurat w MC-12 są trymery elektroniczne ustawiane z menu i nie trzeba żadnych dodatkowych elementów. A żadnych zakłóceń nie zaobserwowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Od około 4 lat latam na tej aparaturze rozbudowanej przeze mnie o te wszystkie przełączniki i nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania. No może poza tym, że nie mogę nigdzie dostać przełącznika 2-stanowego którym mógłbym przełączać od razu 3 D/R-y i muszę używać 3 osobnych przełączników ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 o ile mi wiadomo to Mc 12 nie ma trymerów elektronicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 o ile mi wiadomo to Mc 12 nie ma trymerów elektronicznych Ma dźwigienki "analogowe" przy drążkach a oprócz tego regulację krokową oraz pamięć ustawienia trymera w menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.