PK999 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam Zdobyłem taki sobie silniczek bezszczotkowy. Nie sądzę aby dało się go (sensownie) wykorzystać w modelarstwie a już na pewno nie w samolocie dlatego temat jest tutaj. (chociaż może i zamiast jakiegoś 50cc by się nadał) Żeby było wiadomo o czym mowa dam zdjęcie wspomnianego silnika a właściwie samego stojana. Masa 1,1kg - z wirnikiem nie ważyłem, zapewne ok. 2,5kg. Z prawej dla porównania silnik modelarski który ostatnio przezwajałem. Stojan ma w tej chwili 6 wyprowadzeń więc uzwojenia mogę sobie połączyć jak mi się podoba. Do rzeczy! To bardzo dobry silnik do elektrycznego roweru którego budowę planuję już od dłuższego czasu. Jeśli ktoś ma doświadczenie w sterowaniu czymś takim prosiłbym o podzielenie się wiedzą. Jakich mocy i momentów obrotowych można się spodziewać? Jakich prądów? Jak tym sterować? Regulator modelarski z odpowiednią końcówką mocy czy może sterownik z hallotronami? Za odpowiedzi/podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi