Paweł Rzedzicki Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 hahahaha i to mi sie podoba :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Ciesze sie, że sie podoba. Wie Pan, Thebeściaki już tak mają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Myślałem że zaraz focha załapiesz albo kolegów zawołasz na pomoc, a zareagowałeś bardzo ładnie, RaBBit :!: Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Tak to jest jak sie 3D nie lata a ktos gdzies powiedział .Moze Paweł niektórzy maja takie mega wypasione modele ze z sc w 1/3 robia takie sciany,że perułke z głowy porywa Ja w funtanie miałem sc w połowie w extimie mam 3cm za dzwigarem i jeszcze ciezko zrobic idealna sciane a wychylenia sa 55 st Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 No i jeszcze jedno pytanie: czy opłaca sie tak trenować, albo może lepiej od razu uczyć sie z dobrze wyważonym modelem ? na początek oczywiście możesz sobie troche przeważyć na ogon zawsze to łatwiej , sam też tak robiłem a z czasem pewnie sam "dojrzejesz" do prawidłowego SC :wink: Tak to jest jak sie 3D nie lata .Moze Paweł niektórzy maja takie mega wypasione modele ze z sc w 1/3 robia takie sciany,że perułke z głowy porywa i tu znowu widze ślepą wiare w to że to model lata a nie pilot nim steruje , może jednak warto potrenować zamiast pchać ołów w ogon modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ołowiu nie uzywam, tak składam modele i dobieram wyposażenie, że moge SC ustawić przesuwając pakiet lub zbiornik paliwa- a to nowina, co? I prosze tu nie pitolić, za przeproszeniem, że z ciężkim dziobem da się latać 3D- nie da się. Zrób to co pisałem do Rabbita a nie zawisy, rolla i hariera. Na tym sie nie kończy 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Np roller coaster z normalnym srodkiem ciezkowsci chciałbym zobaczyc Z zawisem harrier rollem sie zgodze to mozna wykonac bez problemu, ale figury bardziej zaawansowane tu warto przesledzic (Przegląd modelarski kwiecien 2006) nie wykona najlepszy pilot z normalnym srodkiem ciezkosci w okolicach 1/3 Dla tych którzy nie kupuja bądz zaspali w kwietniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Właśnie oglądam sobie filmiki lotnicze i zobaczyłem ciekawą akrobację jak ją wykonać i jak się nazywa czas: 2:27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie wiem jak się to nazywa ale nie zrobisz tego "zwykłym modelem" Takie rzeczy widziałem tylko w wykonaniu Billa Hampela podczas zabaw ogromnymi kilkumetrowymi modelami. Nie sądzę żeby model poniżej 3 metrów miał odpowiednia bezwładność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony204 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 To się chyba nazywa tumbling, masz fajny filmik, w nim jest jak to zrobić http://pl.youtube.com/watch?v=luBC2dOyEec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Oficjalnie ta figura nazywa sie lomcevak- figura wymyslona przez pilotow Czechoslowackich. I rzeczywiscie trzeba miec wiekszy model, zeby ja wykonac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Ostatnio bardzo modne sa dynamiczne przejscia z lotu plecowego do harriera w normalnej pozycji czy łaczenie z innymi figurami i to na pewno jest bardzo mocno presuniety srodek ciezkosci w połaczeniu z duzy wychyleniemi i szybkim serwem na sterze wysokosci 19 sek lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 jak się nazywa ta akrobacja i jak ją wykonać?? 44 - 48 s filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Nie wiem jak się ta figura nazywa ale wykonanie jej jest dość proste. Minimalny gaz, ruchy te same co przy rolling harierze tylko szybciej. Resztę dopracujesz w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Nie wiem jak się ta figura nazywa ale wykonanie jej jest dość proste. Minimalny gaz, ruchy te same co przy rolling harierze tylko szybciej. Resztę dopracujesz w locie. Gruchu napisał "44 - 48 s filmu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 A ja niby o czym odpisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 aha wielkie dzięki czyli dobrze myślałem. Trening czyni mistrza :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 A ja niby o czym odpisałem? W 44-48s filmiku jest "opadanie" a twój opis bardziej pasuje mi do tego "szybkiego" rolling hariera, który jest przez większość klipu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Nie świruj, bo rabbitlkr ma racje. To jest poprawny opis tej figury między 44, a 48s lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Ostry, Twoim zdaniem szybki rolling harrier wyjdzie na minimalnym gazie? Czy może będzie to opadanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.