Killerus Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam Mam pytanie o silnik DualSKy XM3530CA-14. Producent zaleca stosowanie śmigieł maks do 10x5, pobór prądu do 14A (chwilowo 24A). Na powyższym śmigle, model 800g jest strasznym mułem :roll: Mam w domu również silnik AXI SL 2208/34, w którym używam również śmigła 10x5 i tu śmigiełko sprawuje się niebiańsko, pożerając tylko 8A ! Pytanie kieruję, do użytkowników silnika Dualsky, jaki maksymalny ciąg uzyskaliście na tym silniku i na jakim śmigle ??? Wydaje mi się, że stosowanie mniejszego nie ma celu, czy ktoś używał większych śmigieł ? Jeśli tak to jakie były efekty ?? Będę wdzięczny za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Tu znalazłem w tabeli ciągi i prądy dla różnych śmigieł. Goooooooooooogle Twoim przyjacielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Dzięki Corba za linka. Zakupiłem 2 śmigła APC 12x6E i 11,5.5E. To co piszą na tamtej stronie to bzdury ;-( Na śmigle 12x6E model na pełnym ciągu ledwie wisi. Co innego 11x5,5E, tutaj jest poprawa i silnik dostał kopa ;-) Tamta strona jest coś nie teges, bo to samo miałem, przy silniku AXI2208, również śmigło, na którym miał być największy ciąg, okazało się, że sie nie nadaje ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 No, niestety bywa, że na dane podawane na stronach sprzedawców trzeba patrzeć z przymróżeniem oka. Lepiej szukać na różnych forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.