Killerus Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam Mam pytanie o silnik DualSKy XM3530CA-14. Producent zaleca stosowanie śmigieł maks do 10x5, pobór prądu do 14A (chwilowo 24A). Na powyższym śmigle, model 800g jest strasznym mułem :roll: Mam w domu również silnik AXI SL 2208/34, w którym używam również śmigła 10x5 i tu śmigiełko sprawuje się niebiańsko, pożerając tylko 8A ! Pytanie kieruję, do użytkowników silnika Dualsky, jaki maksymalny ciąg uzyskaliście na tym silniku i na jakim śmigle ??? Wydaje mi się, że stosowanie mniejszego nie ma celu, czy ktoś używał większych śmigieł ? Jeśli tak to jakie były efekty ?? Będę wdzięczny za porady.
cobra Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 Tu znalazłem w tabeli ciągi i prądy dla różnych śmigieł. Goooooooooooogle Twoim przyjacielem
Killerus Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Opublikowano 24 Listopada 2007 Dzięki Corba za linka. Zakupiłem 2 śmigła APC 12x6E i 11,5.5E. To co piszą na tamtej stronie to bzdury ;-( Na śmigle 12x6E model na pełnym ciągu ledwie wisi. Co innego 11x5,5E, tutaj jest poprawa i silnik dostał kopa ;-) Tamta strona jest coś nie teges, bo to samo miałem, przy silniku AXI2208, również śmigło, na którym miał być największy ciąg, okazało się, że sie nie nadaje ;-(
cobra Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 No, niestety bywa, że na dane podawane na stronach sprzedawców trzeba patrzeć z przymróżeniem oka. Lepiej szukać na różnych forach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.