jaro8 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Witam. Odkupiłem od kolegi nadajnik Hitec Optic 6 z odbiornikiem Optima 7. Jeżeli zastosowałbym serwa Hiteca które obsługują 7.4 v, to czy odbiornik jest w stanie wytrzymac takie napięcie. Czy trzeba zastosowac BECA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 http://hitecrcd.com/...anual_EN_v3.pdf "Operating voltage: 4.8~7.4V From receiver battery power or speed control (ESC) power" Tak czy inaczej Optima 7 ma też złącze SPC do którego możesz podłączyć napięcie aż do 35 V - to napięcie będzie zasilało wtedy sam odbiornik, natomiast napięcie podane na złącza poszczególnych kanałów (może być z oddzielnego źródła) będzie zasilać wyłącznie serwomechanizmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro8 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Tak tylko pakiet 7,4 v naładowany na 100% ma coś ponad 7,4 v. I teraz nie wiem czy nie spalę odbiornika. A to by bolało $$$$$ :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Nie radzę, jedną spaliłem niestety Lepiej zastosować bec i zasilać na listwie złączowej optimy lub jeśli używasz gniazda spc to trzeba trochę prostych przeróbek zasilania aby z tej samej baterii zasilać serwa Pieter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro8 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Oki! Dzięki za podpowiedz. Podłanczam przez UBEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Poprawnie powinieneś napisać "podłączam". Nasz język jest piękny i szkoda go zaśmiecać. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi