Skocz do zawartości

T9X FlySky vs FrSky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Na wielu forach widzę opinie dotyczące Turnigy, że jak już to tylko z modułem FrSky. Kupiłem aparaturę razem z odbiornikiem FlySky. Czy możecie wydać jednoznaczną argumentalną opinię dlaczego ten FrSky jest o niebo lepszy i jakie są jego pozytywne różnice ze standardowym modułem ? Jeśli bym się zdecydował, czy można w PL lub UK zamówić komplet, czyli moduł i odbiornik ? Nie jestem zbytnio nastawiony na czekanie, komplikacje "out of stock" itp. z HobbyKing. Czy montaż FrSky rozwiąże mi również problem nie działającego Fail Safe w obecnej konfiguracji aparatury ? Poproszę o w miarę jasne odpowiedzi, mam nadzieję, że nie będzie to kolejny wątek który średnio na trzeciej podstronie przekształci się w zupełnie inny lub jakieś kłótnie (jak większość).. ;) Interesuje mnie między innymi zasięg, niezawodność itp. Na telemetrię póki co się w ogóle nie nastawiam.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Moduły FrSky cieszą się dobrą opinią z powodu swojej bezawaryjności, zwiększonemu zasięgowi, no i przy tym atrakcyjnej cenie. Sam nie latam na tym module. Mam T9X z oryginalnym modułem, latałem motoszybowcem 1,4m do zasięgu wzroku, teraz od prawie roku latam spalinowym helikopterem (wibracje) i nigdy nie miałem żadnych problemów. Tak więc śmiem twierdzić, że jeżeli nie planujesz lotów FPV i nie zależy Ci na telemetrii, to zmiana systemu nie jest potrzebna. Oczywiście to jest tylko moje osobiste zdanie (to do tych, którzy będą próbowali mnie zniechęcić).

Opublikowano

Dosyć subtelna i szczera opinia, mniej więcej o to mi chodziło. Planuję FPV, ale za mniej więcej 2 lata jak się najpierw nauczę bardziej stabilnie latać. Póki co zwalniam z akrobacjami (pseudo w moim wydaniu) i zmierzam w kierunku bardziej stabilnych lotów w celu filmowania, ale tu z kolei dochodzi problem zasięgu... tego realnego, a nie podawanego przez producenta. Jak na razie na standardowym module obleciałem spory kawałek bez przygód, jednak mam ten dreszczyk emocji, że to już na krańcu zasięgu i może się niezbyt przyjemnie skończyć. Jeśli inne opinie mnie nie przekonają, pozostanę w tej opcji i dokupię zewnętrzny fail safe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.