kuba r. Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Hej, wie może ktoś jaki jest profil i wznios centropłata w szybowcu Jantar - http://www.f3x.pl/te...le/74-jantar-v2 . Muszę dorobić centropłat, a chcę coś dokładniejszego niż odrysowanie od końcówki skrzydła Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Wznios Ci jutro zmierzę a o profil pytaj może producenta ? Naprawdę nie mam pojęcia. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Właśnie nie mogłem się doszukać żadnego kontaktu, wysłałem maila do Wojtka, na adres na który dostaje informacje dotyczące F3F, ale na razie brak odzewu. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Wzniosu jest po 12mm na stronę dla centropłata 1400mm. - Jurek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Dziękuje bardzo za informacje, jak się teraz daje punkty? Ja planuję zrobić trochę dłuższy centropłat, o 20cm, tak żeby model miał 3.5m rozpiętości. Dobry pomysł? Zastanawiam się też nad techniką - styrodur+VB (bez malowania), czy styro+fornir+szkło+farba, czy też styro+szkło+fornir+farba. Zależy mi na lekkości, bo docelowo ma to być termiczny elektryk chociaż też nie chciałbym żeby był jakiś szczególne delikatny, czasem ląduje się w różnych warunkach i szczególnie natarcie powinno być wytrzymałe. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Osobiście dałbym: styrodur- fornir(balsa) - szkło + lakier VB.. Jantary miały kilka centropłatów różniących się jedynie rozpiętością. 3,5m wersja była chyba najpopularniejsza. W Jantarze najistotniejsza jest masa. Wzrost masy niewiele dodaje dzielności w wietrze, za to znacznie poprawia opadanie w słabszych warunkach..... Jeśli do lotu uda Ci się go zrobić na 2,5 - 2,7 kg to będziesz zadowolony, przy większej masie też poleci ale modele Mawi Fly są ładniejsze.... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi