Johny88 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Witam posiadam model jak w opisie i mam taki problem, że po zmianie baterii na naładowaną model nie ma kompletnie mocy. Dopiero jak przytrzymam "gaz" to model po ok 40s. powoli nabiera mocy ale w rezultacie i tak nie osiąga swojego maximum. Czy macie jakieś pomysły?? Dodam jeszcze, że model stał u mnie prawie rok i nie był ruszany, dopiero teraz naszła mnie ochota na pojeżdżenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jaki silnik, jaki regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 FIREBOLT 15T MOTOR (540 TYPE) - silnik HPI SC 15 WP - regulator Dziwne żeby tak samo z siebie to sie stało przed tym było wszystko ok:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Panowie czy możliwe, że to sprawka pakietu ? Jest to Nosram 6celi 5000mah Zauważyłem, że jak model trochę pojeżdzi i bateria się troche "rozrusza i jest cieplejsza" to wszystko wraca do normy ??? Całkiem zgłupiałem. Dzisiaj zrobiłem własnie taki test miałem 2 naładowane pakiety ,zamontowałem pierwszy i po jakimś czasie model odzyskał sprawność, wtedy zmieniłem pakiet na drugi rowniez naładowany to problem powrócił (brak mocy), następnie znowu gdy zamontowałem ten na ktorym model juz jezdzil było w porządku ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.S Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 no to na 100% sprawa pakietu. Zależał się na śmierć, Można by jeszcze podpiac pod coś i na innym modelu np sprawdzić czy działa tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciek Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam Proponuje sformatować pakiet w celu uzyskania pełnej pojemności wi wydajności. Poniżej instrukcja jak to zrobić Przed rozpoczęciem użytkowania, pakiet wymaga uformowania na następujących zasadach: 2 - 4 cykli "ładowanie - rozładowanie" prąd ładowania i rozładowania - 1/10 pojemności pakietu. Przykładowo dla pakietu o pojemności 2700mAh, należy zastosować prądy 270mA należy zastosować automatyczny tryb ładowania należy zstosować w ładowarce wartości Delta Peak na 5mV/celę. należy zastosować zabezpieczenie termiczne o wartości 45 st.C. Wstępne formowanie pakietu, zapewnia wykorzystanie jego pełnej pojemności. W codziennej eksploatacji pakietów RMS, należy stosować następujące zasady: maksymalny prąd ładowania - 1C. Przykładowo dla pakietu o pojemności 2700mAh, prąd ładowania szybkiego wynosi 2,7A i odpowiada to czasowi około jednej godziny. zabezpieczenie w postaci czujnika temperatury ustawione na wartość 45 st.C. Ta zasada obowiązuje bezwzględnie w przypadku pakietów o pojemności 4600mAh i większej. jeśli to możliwe, ustawienie w ładowarce wartości Delta Peak na 5mV/celę. rozpoczęcie ładowania po wychłodzeniu pakietu do temperatury otoczenia wyjęcie pakietu z modelu, jeśli jest on montowany bez możliwości chłodzenia. Przestrzeganie powyższych zasad uchroni pakiet od zniszczenia i pozwoli na pełne wykorzystanie jego parametrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi