MarekJ Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Pesymistycznie nastawiony do modelu, przed lotem znowu sprawdzam zasięg. Niby wszystko ok.. Kiepsko sprawdzałeś ten zasięg i tak naprawdę to było przyczyną problemów.Niektóre nadajniki w fail safe silnik mają ustawiony fabrycznie na 20%.Upewnij się jak to jest u Ciebie. No cóż, uczymy się na błędach... szkoda tylko jak to są nasze błędy - może sporo kosztować. Jestem pewien, że już więcej takich problemów nie będziesz miał. Powodzenia w kolejnych, bezawaryjnych lotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 To 20% silnika w funkcji fail safe nadajnika już zmienilem na "wyłączony". Przyznaję, że zasięg widać był sprawdzany niewystarczająco jak model spadł. To doswiadczenie dało mi dużo do myslenia. Wyciągnąłem wnioski, i mam nadzieję że podobne przypadki juz mnie nie spotkają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi