n6210 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Jak widać prac zostało niewiele i można robić oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ten silniczek to jakis inrunnerek jesli mnie wzrok nie myli ? Moglbys o nim cos wiecej napisac ? - szukam czegos sprawdzonego do Strikera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Silniczek: http://www.rcx.pl/core/071115/bl1.jpg Parametry napędu: 11 zwoi, 0.02 Ohm, 2845KV, 160g, fi 28mm, długość 57.5mm, wał 3.17mm, rozstaw otworów 16mm, śruby M3, prąd 5-30A. Zalecane śmigło przy 8NC to 4.7x4.7 lub 5.5x4.3 do ciut ostrzejszego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 W sumie nie pisałem o tym ale jako, że to model baaardzo eksperymentalny nastąpiła zmiana koncepcji i teraz modelika wygląda jako poniżej . Nie mam pojęcia czy poleci i jak ale co mi tam Liczę na dużą moc silnika i trochę szczęścia Wstępnie sprawdziłem modelik ładnie kołuje, skręca itp. Jak skończę - czekam na pogodę i robie oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Na podwoziu wygląda super. Żeby jeszcze miał troszkę inną kabinkę (dłuższą, podobnie jak w oryginale). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 He he też mnie to męczy i chyba przygotuję jakąś "czapkę" do przykrycia tego brzydkiego pojemniczka na baterie (bo tak na prawdę to nie kabinka). Coś wymyślę - mam jeszcze trochę czasu - niby ciepło ale pogoda pod psem... wieje i pada jakby sztorm na Morzu Północnym był.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Fajnie Ci to wyszło. Gdybyś mógł - proszę o zdjęcia od dołu (sposób mocowania podwozia - najlepiej ze szczegółami). Piszesz, że model ładnie kołuje i skręca - no właśnie, skręca? Czekam na zdjęcia z lotu (i lądowania )! ********** Edycja: przejrzałem raz jeszcze temat, ale nie zauważyłem - więc proszę napisz - info dot. rozmiarów modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Miło, że ci się podoba - tym bardziej, że podwozie jest tak naprawdę przewidziane do większego modelu i zbudowane w większości z odpadków Tutaj jest większość fotek dokumentujących "cykl tworzenia"... http://picasaweb.google.co.uk/www.rcx.pl/ModeleB2 Oczywiście jJak będę miał więcej czasu w jednym kawałku, to mogę zrobić dokładniejsze zdjęcia. Na pewno obfotografuję całość przed rozbi.... tzn. chciałem napisać pierwszym startem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 I jak, ruszyło się coś? Pewnie już oblatałeś B-2, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 He he nie ma tak prosto - najpierw trochę się pochorowałem więc nawet nie siedziałem za bardzo w domu przy kompie a co mówić o oblocie. Teraz byczę się w Polsce na świątecznym urlopie i tak do ok 5 stycznia. A jak wrócę to się okaże czy będzie pogoda na oblatywanie - może stanie się cud i śnieg spadnie a tam gdzie latam to nawet nie ma jak odśnieżyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 A to lipa :wink: , bo właśnie ostatnio pogoda jest całkiem fajna na obloty, przynajmniej w mym rejonie i wczoraj oblatałem z kumplem nowy modelik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jesli nadal jestes zainteresowany tym latadlem to wlasnie trafilem na niezla sztuke.Pieknie i z detalami jak na pianke no i sterowanie jak w oryginale http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1059925 http://s301.photobucket.com/albums/nn76/bananahobby/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.