Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ostatnio rozpakowując nowo zakupione pisadło na myśl przyszło mi wykorzystać jego opakowanie . Ameryki pewnie nie odkryłem (choć nie znalazłem podobnego tematu) , ale może ktoś podpatrzy pomysł, komuś akurat będzie pasować, także jak następnym razem kupicie długopis, zastanówcie się 2 razy, czy wyrzucić opakowanie! Rozwiązanie dobre raczej do małych modeli (orczyki nie powinny wystawać więcej, niż 1 cm w tym przypadku) , nawet z EPP - wystarczy zmatowić tworzywo wokół, wyciąć paski, zaostrzyć je i posmarowane CA wbić. Zawsze jest to poprawa aerodynamiki, co w niektórych modelach , np Alula ma ogromne znaczenie. Jeśli było, to przepraszam i do kosza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Trzeba Ci przyznać pomysłowość. Też robiłem osłony z opakowań ale z rurek z tworzywa ciętych pod dużym kątem. Robią one za osłonę przed uszkodzeniem mechanicznym serwa bo aerodynamiki to raczej nie poprawi. U Ciebie to wygląda jak fabryka tylko miej sztywne niż osłony laminowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi