Gryzon Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Pewnego dnia na lotnisku , przed lotem zwarłem pakiet (nie będę się uzewnętrzniał jak). Po rozwarciu odczekałem chwilę ale nawet specjalnie się nie zagrzał :shock: a wylutował się samoczynnie kabelek. Po kolejnych kilku ładowaniach trzymał pojemność i było ok. Ostatnio kupiłem balanser i przy bodajże pierwszym ładowaniu z balanserem pakiet kończy ładowanie na ~50% swojej pojemności .... Pytanie : Czy mogłem tym zwarciem zabić pakiet " na później" ? Czy pakiety po zwarciach mogą odreagować po jakimś czasie ? ================== Juz edytuję : LiPo 3S , WOW RC , 1100mAh hmm..ale jak z balanserem to chyba inny niz Litowo - coś nie może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Pewnie napisanie jaki to pakiet i ilu celowy, ułatwi wyczarowanie odpowiedzi! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Jest to możliwe, bo sam takie coś zrobiłem z pakietem 3 celowym 3e model. Zwarłem go odcinając wtyczkę JST (z wrodzonej głupoty ciąłem oba kable na raz). Pakiet ładnie wyglądał po zwarciu, a tydzień później sam z siebie napuchł jak bania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 reakcje chemiczne (szczególnie te destrukcyjne) zachodzące w pakietach lipo często objawiają sie własnie póżniej noi nie wiemy jak długo to zwarcie trwało podejrzewam że to wlasnie spowodowało że pakiet ztracil pojemnośc jesli go nadal będziesz używał byc może za niedługo zpuchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Kurcze , na samym początku nie skojarzyłem faktu zwarcia pakietu z późniejszą utratą pojemności a podejrzewałem nowy balanser. Ehhh - głupota i rutyna niestety kosztuje ..... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.