polpakpol Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam mam model cessny 480 od pelikana. Latałem i po kraksie jakieś 2 miesiące stała na półce. Teraz po naprawie model włącza się lecz silnik chodzi tylko na niskich obrotach a gdy daje mu większe to zatrzymuje się całkowicie. Bateria Li-Po lezała 2 miechy bez ładowania i nie mam pojęcia czy była rozładowana poniżej 3.0v czy nie. Co może być przyczyną wolnych obrotów silnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Czy jest tu jakieś pytanie? A jeśli jest to czy na pewno wymaga odpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Weź woltomierz(ew. zwerbuj kogoś starszego) i zmierz ile wolt ma twoja bateria. Jak przywaliłeś, silnikiem? Może już jego żywotność się skończyła Albo sprawdź czy z regulatorem jest wszystko w porządku, nie jest nic oderwane , itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Okazało się że wał silnika był skrzywiony i tak się działo. Dzięki za pomoc !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 EDIT. Po prostu bateria nie była nałądowana w 100 % XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi