polpakpol Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam mam model cessny 480 od pelikana. Latałem i po kraksie jakieś 2 miesiące stała na półce. Teraz po naprawie model włącza się lecz silnik chodzi tylko na niskich obrotach a gdy daje mu większe to zatrzymuje się całkowicie. Bateria Li-Po lezała 2 miechy bez ładowania i nie mam pojęcia czy była rozładowana poniżej 3.0v czy nie. Co może być przyczyną wolnych obrotów silnika ??
PK999 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Czy jest tu jakieś pytanie? A jeśli jest to czy na pewno wymaga odpowiedzi?
cunioo Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Weź woltomierz(ew. zwerbuj kogoś starszego) i zmierz ile wolt ma twoja bateria. Jak przywaliłeś, silnikiem? Może już jego żywotność się skończyła Albo sprawdź czy z regulatorem jest wszystko w porządku, nie jest nic oderwane , itp.
polpakpol Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 Okazało się że wał silnika był skrzywiony i tak się działo. Dzięki za pomoc !!
polpakpol Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 EDIT. Po prostu bateria nie była nałądowana w 100 % XD
Rekomendowane odpowiedzi