baczek Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 mam do wyboru dwie zabawki 1 to mini helikopter dragon z www.allegro.pl a tu jest link http://www.allegro.pl/item269786460_mini_helikopter_dragonfly_dwa_smigla_hit.html 2 to o wiele mniejszy model z majsterklepka MINI HELI PICO http://www.majsterklepka.prv.pl/ który wybrać chcę go kupić z powody zimy bo chcę polatać czymś w domu ;D bo jest za zimno :rotfl: dzięki wszystkim którzy są na tym forum Tytuł i ortografia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 To jest to samo tylko inaczej zapakowane. Ja bym bral Pico Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 To jest w sumie to samo ale ja zdecydowanie wybrałbym pico bo ma kadłub w całości z epp a podwozie dragona wygląda na strasznie delikatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 chcę go kupić z powody zimy bo chcę polatac czymś w domu ;D bo jest za zimno :rotfl: dzięki wszystkim którzy są na tym forum ABSOLUTNIE! nie kupuj dragona! rownie dobrze mozesz te pieniadze wyrzucic, absolutnie NIE POLECAM tego modelu! Juz lepiej picoZ, dragon łamie sie jak zapałka, pico jest niemal nie do zniszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 wielkie dzięki a czy cena jest dobra czy coś nie tak ps czy on ma wszystko czy tylko to samo co jest napisame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Poniewaz nie znam tego Pico a znam Dragona to nie moge sie dokladnie wypowiedziec....ALE nie zgadzam sie z tym ze DRAGON lamie sie jak zapalka!!! jest taki lekki i zrobiony z takich materialow ze spadek z pod sufitu nic mu nie robi !! No i przynajmniej Dragon wyglada na Heili a nie jakis KLUMP ze styropianu ! Podwozie dragona wyglada na cienkie ale wytrzymuje pieknie wszystkie ladowania -pozatym co tu mowic- moze przesle zdjecia ... Polecam Dragona Janek :faja: PS: Dragon kosztuje w sklepie 30 Euro a na Bazarze 18 ,- Ten z Bazaru to podruba i zlamalo mu sie juz smigielko ogonowe ale BYLO w pudelku zapasowe !!! i lata dalej... Natomiast ten ze sklepu JAMARA lata dalej i miga swoim niebieskim swiatelkiem...(ten z Bazaru swieci stalym niebieskim swiatlem) TEN CZERWONY TO Z BAZARU -lata troche inaczej niz ten z JAMARY ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 to już niewiem co mam wybrać chyba wezme mini heli pico ale dragon fajnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 i jeszcze jedno zastanawiam się jaka tam jest aparatura prz obydwóch modelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 W tych modelach jest apararura na podczerwień czyli działa na kilka max. kilkasaście metrów to tak jakby latać i sterować modelem pilotem do telewizora :lol2:. Nadajnik działa kierunkowo z tym że może dioda IRED jest o większym kącie promieniowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Aparatura przy tych moich dwoch Heli jest p r a w i e identyczna (nadajnik) -sterowanie podczerwienia- ale zadna z nich nie dziala na ten drugi Heli -czyli moge latac obydwoma na raz ...nawet zmiana kanalow-(jest ich 3) nie powoduje zaklocen drugiego Heli... Janek PS: o ile sie nie myle tak Dragon mini jak i Pico mini maja te same Aparatury na podczerwien.... PS-sterowanie podczerwienia to rzeczywiscie jakbys sterowal TV Pilotem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 przedchwilą zobaczyłem że są 2 kanały to jak leci się w przud niekapuje ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Baczek -Startujesz dodajac lewa raczka "gazu"(drazek w przod -pelny Booster ;D )...Heli wznosi sie ...zwalniasz troche gaz ...i..i..i dobrze wywazony Heli powinien ruszyc w przod ...a Ty prawa raczka ;D sterujesz drazkiem w lewo lub w prawo ...Proste ! Wszystko zalezy od wywazenia ...i tu jest wlasnie ta fajna robota /zabawa ...jak se poscielisz /wywazysz tak se polatasz ;D Janek PS: Heli dobrze wywazony- tzn. ze ma troche ciezszy dzob ,a jak ma ten dziob ciezszy to ciagnie go do przodu podczas zwisu -to sa doslownie gramy ktore decyduja o tym czy Heli poleci w przod czy bedzie sie cofal/obracal czy ogolnie bedzie mial problemy z wzniesieniem sie -Moje Heli maja taki Power ze w ciagu sekundy moga byc pod sufitem -jak rakiety! trzeba z gazem umiejetnie sie obchodzic...no zabawa super ...a jaka zabawa musi byc z tymi wiekszymi .....! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 A moze kup sobie lame - za 300zl mozna juz wyrwac na allegro z symulatorkiem, sam zreszta bede mial niedlugo pare takich w domu. Troche to bardziej zaawansowane niz te wszystkie zabawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 doba dzięki za info będe już wiedział bo 7 grudnia jade do lublina i mam szanse kupić mini heli pico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 wydaje mi się że będe go miał wcześniej chyba 27 listopada to o całe 10 dni krócej już niemoge sie doczekać ps będzie relacja z pierwszego lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 model będe miał we wtorek wieczorem więc nakręcei drugi lot który odbędzie sie w środe po szkole w środe zmienie temat z , któy wybrać ? Mini Dragonfly czy MINI PICO na relacje z lotu mini heli pico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 tak jak mówiłem jest już samolot i pierwsze wrażenia z lotu pierwszy lot: -zaczęło się od strachu że uderze w łóżko i się roxzwal ale wystartowałem z ręki i zcząłem latać wsumie to prawie sam latał poprostu super drugi lot: -start już z siemi zacząłem kołować po pokoju zauważyłem że padają baterie i po 2 min siadł na ziemie -teraz mam problem jak się go ładuje :cry: :cry: :cry: :| :| :| :| jak go naładuje będzie filmik ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 ładuje sie go prosto chyba 5 min. Z tego co widziałem w ppudełku powenienes miec kabel i kabel podłączasz do heli i do aparatury i ładuje sie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 tak jak mówiłem jest już samolot i pierwsze wrażenia z lotu Tak ap ropo to jest śmigłowiec bądź heli :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.