Pablo_433 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 prosze o opinie od użytkowników hamulców aerodynamicznych elektrycznych w modelach szybowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops1 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam cię serdecznie. Nie wiem czy masz na myśli hamulce te co są napędzane silniczkiem czy takie w normalnym układzie gdzie napędza je serwo. Tak czy inaczej to prawie to samo. Prawie ? a jednak jest niewielka różnica . np. Co się dzieje z hamulcami jak się popsują czyli ten silniczek odmówił posłuszeństwa?. Na pewnie trzeba je wypruć całe no bo jak inaczej dokonać naprawy .A co się dziej jak nam padnie serwo w drugim rodzaju -wymieniamy serwo i jest po kłopocie a hamulec zostaje bez zmian . Jeżeli chodzi o skuteczność to w obu przypadkach jest taka sama i nic tu się nie zmienia . Co prawda raz użyłem hamulców z silniczkiem w moim SZD 59 i właśnie taką awarie miałem stąd ten opis . Nigdy więcej już nie użyje hamulców napędzanych silniczkiem a ty zrobisz jak będziesz chciał może ktoś inny ma inne doświadczenia w tej sprawie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi