wicherek899 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witajcie koledzy, kupiłem nową aparaturę Graupnera MX-12 HOTT i mam kilka pytań: 1. Menu jest w języku niemieckim, zmieniłęm na angielski, ale szczerze mówiąc wolałbym polski. Powiedzcie proszę, czy istnieje możliwość spolszczenia menu? Gdzie mogę ewentualnie ściągnąć język i zainstalować? Czy może trzeba czekać aż polski zostanie wypuszczony? To samo z polską instrukcją.. też nie ma. 2. Co to są miksery w aparaturze? Mam na myśli takie przełączniki na górze. Czy ma znaczenie czy są one w pozycji 1,2,3? 3. Jak mogę podłączyć aparaturę do symulatora i jaki najlepiej zainstalować? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ad 1. raczej nie pomogę. Ad 2. Mikser w aparaturze to takie coś w ustawieniach dzieki czemu np gdy skręcisz kierunkiem to wychyla Ci się lotki o ustawiona wartość korygując przechył modelu. Polecam ściągnąć jakakolwiek instrukcję do graupnera MX po polsku i przynajmniej przejrzeć. Natomiast przełącznik to przełacznik a nie żaden mikser. Możemy sobie zaprogramować przełącznik aby włączał lub wyłączał dany mikser. Ad 3. poprzez kabelek lub przez bluetooth (przynajmniej 16 i wyższe modele to mają). Szczegółów nie znam bo nie robiłem tego nigdy z nowymi aparaturami. Co do symulatorów to używałem Aerofly Pro Delux czy coś takiego. Sporo dzikiej zabawy z ustawieniem aparatury, ale warto. W tej chwili juz od dawna nie korzystałem z symulatorów więc nie podpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Poszukaj instrukcji do MX12s lub MX16s po polsku. W wielu aspektach może pomóc, bo programowanie zbliżone. Niestety co do menu polskiego to trzeba poczekać. Może sie pojawi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 instrukcję do MX-16s "po polskiemu" mogę udostępnić bo takową otrzymałem wraz z aparaturą na compakcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A do czego służy dołączona w zestawie karta mini sd albo sd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Możesz na niej zapisywać dodatkowe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 I logi z telemetrii są tam zapisywane. Automatycznie oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Czym są logi z telemetrii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 dane o napięciu odbiornika, sile sygnału, temperaturze, jakości połączenia, stracie pakietów komunikacyjnych, wychyleniach kanałów plus danych z zewnętrznych czujników (pomiar prądu, napięcia, pojemności pakietów, vario, gps itd itp) np: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/12309-cularis-multiplex/page__view__findpost__p__389869 np: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 dzięki temu można zrobić tez coś takiego (jak masz moduł GPS): obrazek z Google Earth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Efekty krotkiej wspolpracy z Weatronic widac golym okiem ,ale to dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jakie efekty? To co przedstawiłem jest zrobione w aplikacji open source, a nie Graupnera. Tylko dane są Graupnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jakie efekty? To co przedstawiłem jest zrobione w aplikacji open source, a nie Graupnera. Tylko dane są Graupnera Faktycznie w niczym nie przypomina Wea,nie ta aplikacja i nie te dane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Nie wiem o co Ci chodzi. Aplikacja Graupnera w niczym nie przypomina aplikacji weatronika. O tym moge Cie zapewnić. A te dane są przedstawione w programie DataExplorer który jest programem niezależnych twórców. Jest to program open source-jak już pisalem. A dane...takie dane to mają wszystkie rozsądne systemy z telemetrią (takie Jeti Futaba i inne) Nawet urzadzenia producentów nie robiących aparatur mogą udostępniać podobne dane - np. SM modelbau, o dziwo WStecch i nasz pitlab rownież podobne dane może udostępniać I jak rozumiem Twój tok rozumowania, wszystkie firmy te dane skopiowaly z Weatronika. No proszę co za odważna teza No i trochę nie na temat piszesz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Nie wiem o co Ci chodzi. Aplikacja Graupnera w niczym nie przypomina aplikacji weatronika. O tym moge Cie zapewnić. A te dane są przedstawione w programie DataExplorer który jest programem niezależnych twórców. Jest to program open source-jak już pisalem. A dane...takie dane to mają wszystkie rozsądne systemy z telemetrią (takie Jeti Futaba i inne) Nawet urzadzenia producentów nie robiących aparatur mogą udostępniać podobne dane - np. SM modelbau, o dziwo WStecch i nasz pitlab rownież podobne dane może udostępniać I jak rozumiem Twój tok rozumowania, wszystkie firmy te dane skopiowaly z Weatronika. No proszę co za odważna teza No i trochę nie na temat piszesz. Pozdrawiam Chodzi o zapis danych z telemertii na karte SD.Loggery Wea i Graupnera roznia sie tylko oprogramowaniem potrzebnym do jego odczytu.Open Source u Ciebie czy GigaControl u mnie.Nie znajdziesz nic na Loggerze Graupnera czego nie byloby na Loggerze Wea.Mam na mysli dane z telemetrii,nie grafike oprogramowania.Nie napisalem ze wszystkie firmy skopiowaly Wea. Tez Pozdrawiam. Ps:Firma nazywa sie Weatronic a nie Weatronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 No to sie ubawilem. Pozdrawiam PS a wedlug Ciebie jakie dane aparatura musi zapisywać żeby nie były niby kopią telemetrii Weatronika? Bo mie to bardzo ciekawi? A czemu nie futaby? Lub Specyrum? PS2 piszesz calkowicie nie na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi