MAREKSAJDAK Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Z ciekawością czekam na ciąg dalszy. Hazardzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 stawiam że allegro oleje tą sprawę. a on będzie 100 % bezkarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Zostały 3 ostatnie sztuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Już się wszystkie po 35zł sprzedały, ma ktoś informacje od sprzedawcy kiedys wyśle towar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Ja jeszcze nie mam żadnej odpowiedzi. Mogę dodać że to jest ten gość który wystawił te kamerki na allegro: http://www.facebook.com/maciek.dyduch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Powinien Wam wysłać te kamerki skoro wpłaciliście to jest zobowiązany do wysłania towaru. A po 2 nie wiem ile miał %% jak wystawiał aukcje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmagda3 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Cisza w temacie , i jak wygląga sprawa tej kamerki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Twierdzi, że kontrahent z Chin go oszukał i zwraca kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Jeśli mi się ten numer powtórzy to sprawy nie popuszczę. Wystąpię na drogę sądową bo wygląda na to że polubownie ten koleś sprawy załatwić nie chce. No i jak ? Sprawa założona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 No i jak ? Sprawa założona ? pismo wysłane, następnym krokiem jest policja (po nowym roku) i sprawa karna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Jak oddał kasę to nic nie zrobisz, jedynie cywilno-prawnie o wywiązanie się z umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 kasy nie oddał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 nawet jak będzie sprawa w sądzie to zostanie umorzona. co was jeszcze bardziej wkurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 nawet jak będzie sprawa w sądzie to zostanie umorzona. co was jeszcze bardziej wkurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Może tak, może nie. Wszystko zależy od Sądu, może udowodni że został oszukany i Sąd rozwiąże umowę kupna-sprzedaży oraz zobowiąże do zwroty kasy. A jak wyłudził kasę to lepiej będzie dla niego jak te kamerki się znajdą. pismo wysłane, następnym krokiem jest policja (po nowym roku) i sprawa karna. Dokładnie nie wiem ale ... Lepszym rozwiązaniem chyba będzie skierować sprawę bezpośrednio do Sądu w sprawie niewywiązania się z umowy. Sąd będzie próbował wyegzekwować towar. Natomiast jak zgłosisz to na Policję to sprawa będzie o wyłudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 mój syn i kilkadziesiąt innych osób kupiło na allegro książkę, sprzedawca nie przesłał nikomu książki. kwota łączna wyniosła kilka tysięcy - poszkodowani założyli sprawe w sądzie. była policja, rozprawa w sądzie, był winny i wyrok! ! ! ! umorzenie! ! ! takie rzeczy tylko u nas! ! ! a pare tysiecy i wielu oszkanych poszło z kwitkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W związku z faktem, że jedną osoba dopuściła się kilku czynów o tej samej kwalifikacji prawnej sąd rozpozna to jako jedno przestępstwo. W takim przypadku wszyscy oszukani zyskają status pokrzywdzonych w sprawie i będą mogli wnieść powództwo adhezyjne lub dochodzić zastosowania wobec sprawcy zastosowania środka karnego w postaci obowiązku naprawienia szkody. Każda osoba oszukana powinna zgłosić się na policję, wraz z przedstawionymi wydrukami z allegro potwierdzającymi dokonanie zakupu i zapłaty. Policja, a na dalszym etapie prokuratura połączy wszystkie indywidualne oszustwa w jeden czyn, co pozwoli na przeprowadzenie sprawy w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 tytan przeczytaj uważnie mój post powyżej pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ten kto został oszukany proszony jest o wpisanie się na tą listę: http://wspolnypozew.com/grupy/show/pozwy/damianucho?t=634929964970567449 razem zdziałamy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi