modelarz1992 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 co sądzicie o zainstalowaniu panelu słonecznego na modeliku samolotu i podłączeniu do ładowania modelu w czasie lotu???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Prawdopodobnie model musiałby latać dwie doby, żeby naładować akumulator. Ale mogę się mylić o parę godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Czytałem opis takiego a'la pico sticka GWS'a. W skrzydłach panele słoneczne("miękkie" - nowej generacji), bezszczota, sterowanie SW+SK. W ogóle nie miał pakietu, całe zasilanie pochodziło z ogniw słonecznych. Nawet przy zachmurzonej pogodzie model latał bez problemu. W słoneczny dzień nawet lot na plecach był możliwy :-P Sam chętnie bym poczytał - na pewno jakiś nowy projekt koleś zrobił, ale linka posiałem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz1992 Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Prawdopodobnie model musiałby latać dwie doby, żeby naładować akumulator. Ale mogę się mylić o parę godzin. Ja nie mówie o zastosowaniu jednego panelu np z 10 rozmieścić na samolocie lub kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.