Diakon Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Tak sobie myślełem o tych całych "materiałach zastępczych", czyli chodzi mi tu o takie rzeczy, że jak czegoś nie mamy to stosujemy coś innego. W każdym bądź razie, w modelarstwie jak wszyscy wiemy, często brakuje tego i owego. No i wtedy trzeba zastosować coś innego, prawda? Myślę, że w tym temacie moglibyśmy składać "oferty" jakiś zamienników. Ja dziś myjąc podłogi, zwróciłem uwagę, żę kij od mopa jest dość lekki i wytrzymały, dzięki czemu mógłby znaleźć zastosowanie jako np: belka ogonowa . Tak więc, ma ktoś jakieś ciekawe propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Przymierzam się do budowy prymusa (trenerek). W tej konstrukcji ścianki boczne kadłuba w przedniej jego części są wykonane z połączenia balsy i sklejki 1 mm czy, można ją czymś zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Moze sklejka "cytrynowka" z skrzynek na cytrusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 A czym możnaby powycinać żeberka właśnie od skrzynek po fruktach? Jak by nie było, sklejka ta jest dość twarda i skalpel w ogóle nie wchodzi tu w grę... Niby mała piłka, ale perspektywa wycinania ok. 15 żeberek taką metodą nie jest zachwycająca :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 A to nie dałoby rady powycinać takie żeberka o cięciwie 155mm od razu? Bo obróbkę zgrubną od biedy mógłbym wykonać, no ale później jeszcze to piłowanie i ta cała reszta... Łapy później swędzą 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No cóż - ludzie od dawna dążą do wygody i chcą iść na łątwiznę, wszak nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 do wycinania takich żeberek dobra będzie wyżynarka w liroju po jakieś 70 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.