Jump to content

Materiały zastępcze.

Diakon

Recommended Posts

Tak sobie myślełem o tych całych "materiałach zastępczych", czyli chodzi mi tu o takie rzeczy, że jak czegoś nie mamy to stosujemy coś innego. W każdym bądź razie, w modelarstwie jak wszyscy wiemy, często brakuje tego i owego. No i wtedy trzeba zastosować coś innego, prawda?

Myślę, że w tym temacie moglibyśmy składać "oferty" jakiś zamienników. Ja dziś myjąc podłogi, zwróciłem uwagę, żę kij od mopa jest dość lekki i wytrzymały, dzięki czemu mógłby znaleźć zastosowanie jako np: belka ogonowa :) .

Tak więc, ma ktoś jakieś ciekawe propozycje?

• 1 month later...

Przymierzam się do budowy prymusa (trenerek). W tej konstrukcji ścianki boczne kadłuba w przedniej jego części są wykonane z połączenia balsy i sklejki 1 mm czy, można ją czymś zastąpić?

A czym możnaby powycinać żeberka właśnie od skrzynek po fruktach? Jak by nie było, sklejka ta jest dość twarda i skalpel w ogóle nie wchodzi tu w grę...

Niby mała piłka, ale perspektywa wycinania ok. 15 żeberek taką metodą nie jest zachwycająca :?

A to nie dałoby rady powycinać takie żeberka o cięciwie 155mm od razu? Bo obróbkę zgrubną od biedy mógłbym wykonać, no ale później jeszcze to piłowanie i ta cała reszta... Łapy później swędzą 8)

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.