Wieczu Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam, W tym wątku chciałbym zaprezentować model Magic 3D, balsowa konstrukcja (model dostepny na modelarnia.pl) nadaje sie do 3D ale bardziej chyba z tego co slyszalem od paru innych modelarzy bedzie lepszy do malego F3A. Przy oblocie, zrobilem najglupszy blad z mozliwych, niesprawdzilem dokladnie sterow. Na lotkach byl rewers... no i niestety model przez dezorientacje mial nieplanowany kontakt z ziemia. Dobrze ze snieg byl to niewiele sie stalo. Zlamal sie ogon, przy naprawie wzmocnilem go rowingiem i 2 listewkami sosnowymi. Teraz musze kupic kawalek folii i okleic miejsce gdzie bylo zlamanie. Juz nieprzynudzam. Mam nadzieje ze dalsza moja przygoda z akrobacja niebedzie miala takich bledow Waga: ok. 500g. Rozpietosc: ok.1m A teraz wyposarzenie: Silnik Walegard A22/08/14 Regulator Jeti 25ECO Lipol RCM Pelikan 3s1 1020mAh Serwa: -ogon 2x hs55 -lotki 2x jakies chinskie (do wymiany strasznie slaba jakos...) Odbiornik: Hitec SuperSlim albo Rex5 zalezy co wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Hej swietny model napisz cos wiecej zastanawiam sie nad jego kupne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Model jest prosty w naprawie Naprawilem go w niecale 10minut. Wzmocnilem ogon (poniewaz jak juz pisalem jest to jego slaba strona). Model jest bardzo dobrze wykonany. Jedyne co trzeba bylo poprawiac po wyciagnieciu z pudelka to oklejenie folii Ale to jak w kazdym Arf. Zestaw zawiera wszyskie niezbedne rzeczy do wykonczenia modelu. Zestaw zawiera bardzo dobra instrukcje wykonczeniowa z opisami i fotografiami oczywiscie. Mam problem z wycieciem otworu w masce silnika, pilka wlosnicowa niebardzo mi to idzie a nozykiem niema szans, musze poposic kogos ze znajomych o wyciecie tego dremelem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 O k dzieki czyli trzeba sie zastanowic extrim albo magic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 mysle ze chyba lepiej wybrac extrima, zawsze mozna przerobic na spaline, ogon tez Ci sie nie połamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 EXtrima jeśli chcesz składać model, a jeśli nie to Magic Chyba że kupisz używanego Extrima. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.