Krychol RC Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam iż moje konto zostało odblokowane to postanowiłem znów zasypać wszystkich pytaniami. Nie chcę się z nikim kłócić ani nikomu dogryzać poprostu chcę korzystać z forrum jak normalny forumowić Witam ostatnio wziąłem z warsztatu mojej modelarni Sky lady bez silnika i regla.Postanowiłem do niego wsadzić silnik bezszczotkowy Bm2408-21. Teraz mam problem ze śmigłem jakie zastosować. Zasilanie 8 KAN 1050.Śmigło składane ale chodzi mi o wielkość i czy ktoś wie gdzie można kupić jakieś bardzo tanie śmigło składane? Mam zamiar do sky lady dorobić lotki.
tomson Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja do tego silnika stosuje takie śmigło Nie znalazłem wtedy nic tańszego
Krychol RC Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Opublikowano 19 Listopada 2007 W tym samym sklepie jest śmigło za 33zł składane a w moim sklepie z Poznania jest śmigło składane za równe 50zł. A co do sky lady to co myślisz o tej przeróbce?????? Model przerabiam z myślą o lataniu zimą bo P92 raczej już nie polatam w najbliższym czasie.
Rob Mc Fly Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Może tu byś dał radę coś wybrać: http://rcsklep.pl/index.php?cPath=24_53
Krychol RC Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Opublikowano 20 Listopada 2007 Wielkie dzięki za pomoc ale w tym sklpi nie ma takiego jak ja bym chciał. Szok śmigło ze składanym kołpakiem 14x8 za 30zł !!!!!!!!!!!!!!!! :shock: A tak wygląda sky lady:
qba Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 pól roku minęło jak z bicza strzelił! :mrgreen: :?
marcin172 Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Jak się lata tym modelem? :?: :mrgreen: Jak zachowywał sie z silnikiem szczotkowym???
Krychol RC Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Opublikowano 20 Listopada 2007 Lata się nim bardzo fajnie z org. silnikiem (wszędzie pisze że ma on silnik 400 ale według mnie to 480) lecz ja długo sobie nie polatałem tym modelem z szczotką ponieważ ,pewnego razu poszedłem sobie polatać a nie zauważyłem ,że pakiet aku jest nie w tym miejscu ale zacząłem latać ,od samego początku widziałem ,że coś jest nie tak no ale latałem no i z pika walnełem w glebę no i ded.Odbudowałem samolot ale poszedł na półkę i kiedyś potrzebowałem regulator więc sobie go zapożyczyliśmy z kolegą do Zefira i go spaliliśmy (pech).Teraz uznałem że P92 nie za dobrze się lata zimą a sky lady na zimę według mnie jest w sam raz za względu ,że nie ma podwozia i można lądować na śniegu.Więc postanowiłem do sky lady włożyć 3F Bm2408-21 i reglera Jeti Eco 18 i tak narodził się ten pomysł. A jeżeli chcesz kupić sky lady to myślę ,że za nie całe 400zł opłaca się kupić. http://sklep.modelarnia.pl/index.php?p1073,skylady-elektroszybowiec-zestaw-rc Ja go w tym samym sklepie kupowałem ponieważ to mój z poznania. Przypomnę ,że wtedy kosztował 560zł
marcin172 Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Mam ten model ale według mnie jest za mało czuły na stery.
Krychol RC Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Opublikowano 20 Listopada 2007 No jest ale idzie to zmienić ,zwiększając je ,ja tam nie narzekam.
Krychol RC Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Opublikowano 21 Listopada 2007 Mam jeszcze jedno pytanko czy składane śmigiełko 8x6 może do tego silnik być????? Bo mam okazję takie śmigło za 10zł
malinn Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Mam identyczny silnik pędzony na pakiecie 2s. Targał on szybola 600g z powodzeniem, zarzucałem na niego nawet kamerkę 100g. Próbowałem różnych śmigieł i najlepiej bez wątpięnia ciągnie na 8x6. Teraz przeżucam napęd do esa ;-)
piejar Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ja latam na śmigle Graupner 8x4,6 i rwie do góry jak szalona. Na oryginalnym napędzie udało mi się polatać raz, może dwa razy. Słabizna łokrutna. BL plus lipo plus duże śmigło umożliwia normalne latanie przy wietrze >0 m/s :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.