macowca Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam Posiadam aparaturę esky ET6I (teraz pewnie większość mi współczuje ). Chciałem sobie podłączyć lotki do odbiornika, ale okazało się, że lotki są tylko na kanale 4... Sprawdziłem 5 i 6 kanał, i okazało się że są sterowane 2 potencjometrami, z czego 5 kanał odpowiada chyba za gyro. Czy w tym super-hiper-ekstra nadajniku technologii nasa istnieje jakiś zaszyfrowany (bo jak by inaczej, przecież esky lubi utrudniać życie) przełącznik opowiedzialny za użycie kanałów? Pozdrawiam i czekam na odp. Szymon
PK999 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 A po co lotki na dwóch kanałach w nadajniku nie oferującym funkcji które tego wymagają?
macowca Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 Np. po to, żeby nie kupować kabla y
PK999 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 W takim razie operacja jest bez sensu. Kiedyś eksperymentując z prostym nadajnikiem zrobiłem przeróbkę polegającą na przeniesieniu przewodu od jednego z potencjometrów na górze do tego odpowiadającego za kanał lotki. Były wtedy problemy z trymowaniem. Miało to jakiś sens bo miałem możliwość ustawienia różnicowych wychyleń. U Ciebie nie ma takiej możliwości a robić to tylko dlatego żeby nie kupować kabelka za 2zł nie ma sensu.
Rekomendowane odpowiedzi