tomekxxxx Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam mam następujący problem z odbiornikiem 40mhz do samochodu zdalnie sterowanego mianowicie dwa elementy zaznaczone na załączniku czerwoną obwódką zostały najprawdopodobniej przepalone odpowiadają one za jazdę pojazdu do przodu i do tyłu moje pytanie jest następujące czy mogę spróbować wymiany tych elementów na nowe ? a jeśli tak to jakie są to dokładnie tranzystory ? dodam jeszcze że płytka sama działa gdyż skręca samochodzik na lewo i prawo przednim silnikiem... dziękuje z góry za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Na płaskiej części obudowy masz oznaczenie tranzystora. Odczytać, dobrać zamiennik, kupić, wymienić i będzie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekxxxx Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 dzieki wielkie za odp pokaze sprzedawcy w sklepie elektronicznym na pewno pomoże dobrać zamiennik jeszcze raz dzieki za odpowiedz i Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi