Rafill Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam, Stoję przed wyborem Motoszybowca piankowego. Moimi typami są EGP i Vento czy moglibyście mi coś doradzić? chciałbym latać głównie szybowcowo i przyszłościowo robić filmy z lotów bądź nawet FPV. Przyznam że Vento wydaje się być "ładniejszy", ale jakoś bardziej ufam MPXowi... w sklepie mówią że raczej nie zauważę różnicy. Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 W Vento masz klapy co daje większe możliwości. Dla mnie EGP lata za bardzo steropianowo. Brak mu pazura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lajto87 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Również śmiało mogę polecić EGP. Mam ten model od pół roku, wylatał bardzo dużo i mimo paru poważniejszych kraks nadal ma się świetnie. Brak mu pazura? Może trochę ale do nauki jest super, w trakcie lotu można puścić drążki, napić się, zjeść coś, ugrzać ręce i po 5 minutach przejąć stery:) Jest stabilny co jest dużą zaletą, co prawda żylety mi nie chciał robić ale podstawowe akrobacje już tak. W przyszłości super model jako platforma pod FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Co do braku klap w EGP to chyba żaden problem, ponieważ można je dorobić bez mniejszego problemu. Poza tym jak pisał Michał jest bardzo stabilny i wytrzymały (idealny do nauki i niedzielnego latania), lata u mnie ponad półtora roku i nadal świetnie czuję się nim latając. Z podstawową akrobacją nie ma najmniejszego problemu, a i nawet termiki się trzyma. Na zboczu od czasu do czasu nim szaleję więc jego wszechstronność jest dość duża. Jak najbardziej go polecam . pozdrawiam Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Może odrobinę nie w temacie ale dobrą opcją jest Elektro Junior Graupnera - był niedawno w promocji w wersji z napędem - bardzo dobrze się sprawuje i na dodatek oryginalny silnik jest dobrze dobrany (czytaj - zasuwa aż miło ) że o jakości zestawu nie wspomnę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 mam juniora też go polecam potrafi być spokojny a zarazem diabeł w moim dorobiłem klapy bo lądowac nie chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 ktoś lata Vento? Da się tym latać dobrze w termice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi