M52 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Przymierzałem "na sucho" wtyczki serw do gniazd odbiornika TG9x i zauważyłem, że możliwe jest ich zamontowanie w dwóch wzajemnie odwrotnych położeniach, a kolory przewodów we wtyczce są przecież różne.. Czy tak ma być? Czy popełniam jakiś błąd? Nie wiem też, w którym miejscu podłączać serwa do odbiornika? Np od lewej - jakie urządzenia podłączać i w jakiej kolejności? http://www.hobbyking...p?idProduct=662 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Na boku odbiornika powinno być oznaczenie gdzie +,- i sygnał. Jak sie nie myle to masa jest na górze. Kabel masy oznaczony jest w tym serwie kablem brązowym, + czerwony , sygnał pomarańcz. Co do podłaczenia zależy od MODE apki. Zakładając że mode 2 to kanał 1 Lotki, 2 Ster wysokości, 3 obroty silnika, 4 Ster kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jedyne oznaczenie jest na naklejce na "górze odbiornika" - "s", "+" i "-". Czyli mam rozumiec, że sygnał będzie na górnym pinie, tym od strony naklejki na odbiorniku? Miejsce podłączenia wtyczki zależec ma od kanału przypisanego w aparaturze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Kanały w odbiorniku Mode 2 1 Lotki 2 Ster wysokości 3 Hamulec aerodynamiczny/ Regulator/ Serwo silnika 4 Ster kierunku 5 Podwozie 6 Klapy 7 Dodatkowy 1 8 Dodatkowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dzięki! To jeszcze jedno pytanie. Akurat mam mode2, więc w kanał 3 włączam regulator. A jak zasilam odbiornik? Jest tam, drugie od prawej, gniazdo podłączenia baterii. Ale pakiet podłączam przecież poprzez regulator, więc nie włączam go już w drugie gniazdo? Zresztą nie mam dwóch wyprowadzeń z pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Pakiet podłączając do regulatora zasilasz odbiornik kanał 3. Radzę trochę więcej poczytać forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dzięki. Czytam, pochwaliłem się nawet wiedzą Jednak, gdy wreszcie przychodzi do samodzielnych działań, wątpliwości się mnożą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi