arki Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 witam serdecznie wszystkich zainteresowanych dzis ruszylismy z modelami na zbocze pierwsza byla Salaz ( alula ) a teraz na tapecie jest F-21 Predator postepy w budowie bedasie ukazywac jak tylko wiecej sie pojawi na warsztacie. prace nad alula i F-21 Predator sa prowadzone zespolowo jeszcze jedna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Fajny i tani model w budowie zapowiada sie fajnie .... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 dzis dolacz kilka fotek wczesnie wspomnianej alulu i link z lotow http://pl.youtube.com/watch?v=crKgp89n33o jakosc nie ciekawa ale to tylko telefon Pilot Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 komus sie mocno ręka trzęsła przy wycinaniu płata aluli predatory tez robilismy, ale juz niestety wszystko sie poukruszały...styro nie jest nieśmiertelne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 dzis dolacz kilka fotek wczesnie wspomnianej alulu Jedno zdanie a tyle byków. Wstyd. Tak ciężko sprawdzić po napisaniu te kilka słów? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 pozostaly tylko obloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Moze mi się wydaje, ale chyba nawet nie przeszlifowałeś skrzydeł. Sam chciałem robić predatora, ale nie potrafie wycinać rdzeni. Zmarnowałem kilka płyt styropiany i nie zrobiłem nawet połowki płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Arki do wycinania proponuje zmniejszyc temperature druty wtedy rdzenie wychodzą o wiele gładsze , albo to tylko tak wygląda na fotkiach spróbuj przeszlifowac tak jak kolega Gregorianr zaproponował .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 zmniejszyc temperaturę i zrobic gładszą powierzchnię szablonu, bo dzięki temu też sie zatrzymuje drut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 witan serdecznie i dzieki za cenne rady ja wycinałem lecz reszte prac to kolega Mirek macie racje co do szlifowania ale to chec latania iszybkiego kończenia modeli bo trwa to dwa trzy dni i loty. a latamy 1 sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=QunjjpVfnl4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ładny filmik, muzyka robi nastrój. Dobra kamera (zdjęcia ze słońcem) i wreszcie jakaś historyjka opowiedziana kamerą. Parę uwag na przyszłość. Nie filmować całego lotu z jednego ujęcia, 15 sek to dłużyzna. Filmować 4-5 albo więcej lotów z różnych ujęć kamery i potem montować. Można wtedy uniknąć trzęsiawy chodzenia z kamerą, dodać 3-4 ujęć statycznych, w których kamera jest nieruchoma (koniecznie na statywie, a szybowiec przelatuje w kadrze). Pamiętać o kierunkach przelotów. Nakłaniam do dalszego filmowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 czy w pewnym momencie cos ci sie stało ze sterem kierunku??bo jakby cos odlecialo a potem samolot nie mial sterownosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 To statecznik pionowy się Marcinie nazywa... Ja to bym się bał tak próbować latać bez statecznika. Ale zazwyczaj ze sobą klej biorę więc 5 min i naprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.