Kalix Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam, dzisiaj, na potrzeby budowy mojego Rumaka, zakupiłem płytę zielonego depronu. Ku mojemu zdziwieniu, w Castoramie, nie mieli już kwadratowych płyt depronu, ale prostokątne (choć z matematycznego punktu widzenia kwadrat jest prostokątem:P). na początku da się zauważyć, że gładka powierzchnia jest zupełnie inna w dotyku jakby... gładsza, może czymś pokryta. Dodatkowo mam wrażenie, że jest troszkę bardziej sztywniejsza. Czy ktoś miał do czynienia już z tym depronem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 A jaka nazwa handlowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalix Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 arbiton i oczywiście chodzi o 6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 No to chyba standardowy asortyment Castoramy. Ja głównie z tego właśnie buduję i jest ok. Zewnętrzna powierzchnia faktycznie wygląda jakby była czymś "polakierowana" - warto ją przed oklejaniem czy malowanie zmatowić drobnym papierem bo taśmy, kleje i farby średnio się jej trzymają. A poza tym nie ma z nim problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi