Janeczek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie wiem czy to jest wszedzie ...ale jezeli cos przychodzi z poza Unii Europejskiej to podlega ocleniu i oplacie VAT - Dostalem ostatnio Silnik z USA -zatrzymano mi go na Cle i mimo ze to byla zabawka -silnik modelarski jest przeciez zabawka (Toys engine) ...albo co :shock: ??? -to zarzadano odemnie potwierdzenia platnosci PayPal i Ebay - Celna Baba wypytawala sie wszystko o ten silnik -nawet jaka jest swieca!!! i czy jest tlok !!! i potem dowalila mi Clo z VAT-em ... Czasami pomaga napis - Toys /price 18 $- ale niestety przy kupnie w sklepach internetowych nie jest mozliwe zeby takie cos pisano - a tylko to gwarantuje zwolnienie z cla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Czasami pomaga napis - Toys /price 18 $ Dwa razy zamawiałem paczkę w UH. Jedna ok 750g a druga ok 500g. Obydwie szły 6 dni od momentu wysłania. Towary w paczce miały wartość raz 70$ drugi raz ok 100$. Podczas wypełniania formularza z zamówieniem zaznaczyłem, aby napisali deklarowaną wartość 40$. Chińczyk, który pakował, nic sobie z tego nie zrobił i raz na paczce było napisane 10$ drugi raz 8$ Oczywiście paczek nie zatrzymali w urzędzie celnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Jedna z moich 8 paczek (ładowarka za 70$) była otwierana w urzędzie celnym (bo była oklejona ich taśmą). Nie dowalili żadnych płat. Generalnie, paczki dochodzą po około 7 dniach od wysyłki (posted). Kila dni przed tym trwa stan "processing". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 a co mam zrobic jak mi cału czas pisze ze oczkuje??moge wycofac jakos i spróbowac jeszcze raz??nie chce zxeby sie okazało ze kupiłę to wszystko 2 x...prosze o pomoc...moze ktos wie co mogło byc tego przyczyna??(pare postów wczesniej jest wszystko wyjasnione) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 a ja mam trochę inne doświadczenia - mam u nich status "platinum member" ale mam 4 wiszące paczki - 2 "backordered" i 2 od tygodnia "in stock" i jakoś jeszcze nie wysłali. Do tej pory jedna paczka trafiła na cło, ale zapłaciłem jedynie wat od wartości zadeklarowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Yahoon - no wlasnie , cena do 20 $ i napis "Toys" pomaga ...szkoda ze nie wszyscy tak pisza lub nie z a w s z e da sie tak napisac (np : ze wzgledu na ubezpieczenie paczki)gdy zginie np. paczka z Motorem wartosci 400 $ a w deklaracji bedzie napisana wartosc 20$ no to wiadomo......... . Janek Fredzio -widocznie w paczce miales plastikowe orczyki ........ :wink: ze tak gladko poszlo ...Zoll nie przepusci nic ..chyba ze nie bedzie moglo o co "zaczepic" swoje szpony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 a co mam zrobic jak mi cału czas pisze ze oczkuje??moge wycofac jakos i spróbowac jeszcze raz Oczywiście - przycisk "cancelled" , ale może najpierw upewnij się, czy pieniądze nie zostały już przelane do HongKongu: idź do swojego banku http://pfmrc.pl/viewtopic.php?p=57660#57660 i zapytaj pani w okienku, gdzie są Twoje pieniądze :cry: Edit Chyba nie tak oczywiście, wydawało mi się, że jest gdzieś taki przycisk :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Marcinmb -nic nie probuj drugi raz!! ZROB JAK PISZE Hubert -idz do Banku -powiedz ze zaplaciles i spytaj sie czy forsa doszla -zadnych innych slow ....To Oni musza Ci teraz powiedziec co jest z tymi Twoimi pieniazkami (biora za to forse!)...dopiero po konkretnej odpowiedzi podejmij jakiekolwiek kroki ....gdy zaplacisz drugi raz to bedzie Ci ciezko odzyskac pieniadze ... Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 mam wpłacone na karte tylko 400zł a potrzebne jest 347zł....wiec 2 razy nie sciagna...tylkoz e ja wczescniej nie miałem zarejstrowanej karty w paypalu...i na unitedhobbies.com znikła mi opcaj cancel...niewim co mam robic...napisałbym do niech e-maila ale nie wiemjak....jezyk..ech...moze ktos mi pomoze napisac takiego e-maila z zapytaniem co jest grane??i z prosba o wycofanie ze ja jeszcze raz zakupie u nich to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Raczej poczekaj do poniedziałku . Ja też w tej chwili czekam bo mam trochę podobną sytuację z innym sklepem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Na przesylke czekalem 2x po 10 dni, a przy drugiej paczce dostalem w prezencie smycz do aparatury. Mala rzecz, a cieszy Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Wczoraj (26.11) otrzymałem przesyłkę wysłaną 23.11 z Hong Kongu :shock: :mrgreen: :shock: Zakupu w UH dokonałem 16.11. Ostatnio przesyłki priorytetowe (krajowe) szły do mnie koło tygodnia :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ja zamówiłem dnia 26.11.07 i nadal jest procesing i paid.Czy cos sie zmainei jak wysla??kiedy to moze nastapic??pieniadzw z konta juz abrali...jak dlugo mozna czekac od zamowienia do wyslania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 No, tak jak napisałem, processing było od 16 do 23 listopada. To trwa najdłużej. W momencie wysłania status zmienia się na "posted". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 witam dzis rano moje zamówienie zmieniło status na wysłane....(posted) ale obok napisu posted pojawił sie taki guzik z jakimiś literkami i napisem....kiedy klikłem przeniosło mnie na inna str gdzie trzeba cos wpisac.....a aj nie weim co!!!!bardzo prosze o szybka pomoc... aha to jest zrzut ekranu... EDIT:tu lepiej widac... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/465186976afc9687.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Te literki i cyferki to poprostu numer listu coś jak nasz polecony, nic nie musisz już wpisywac czekaj spokojnie na przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 aha to mnie uspokoiłes...wielkie dzięki...tylko po co jest to pole?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 tylko po co jest to pole?? Po to, żeby śledzć los Twojej paczki. Ostatni wpis to będzie data opuszczenia terytorium Hong Kongu (w Polsce nie działa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 dziś doszła pierwsza paczka, wysłana równo tydzień temu w poniedziałek. Paczka ok 1,5kg za ok 260$ doszła bez cła i Vatu, zobaczymy jak pójdzie z nastepnymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Huraaa :jupi: :jupi: :jupi: dostałem paczke!!!zamówieniue zlozyłem 26.11.2007 a 10.12.2007 była juz na poczcie...zero cła ,VAT-u nic...wszystko wzorowo zapakowane nic nie uszkodzene po prostu idealnie tak jajk ma byc :jupi: :jupi: :jupi: Polecam ten sklep całkowicie i na pewno nie raz dokonam tam jeszcze zakupów a teraz mam jeszcze jedna prosbe...czy posiada ktos instrukcje po polsku do ladowarki IMAX B6??jesli tak to bardzo prosze o kontakt... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.