mpapis2 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam, posiadam zdalnie sterowany helikopter YD612, problemem jest to że obraca się o 360stopni, dodatkowo nawet przy pełnych obrotach nie jest w stanie się poderwać. To co wiem ze przy pełnych obrotach jeśli bawię się pokrętłem od zawisu prawo lewo przy skręceniu go na maxa w lewo obroty głównego wirnika znacząco wzrastają przy skręceniu tego pokrętła w prawą stronę helikopter stoi nieruchomo. Kolejna rzeczą jest że przy tym jak kreci się w koło własnej osi wystarczy delikatnie zablokować ogon i w tym momencie momentalnie helikopter odrywa się w nie kontrolowany sposób od ziemi. Czy jest to wina 2 wirnika bo wydaje mi się ze chodzi na wale zbyt lekko czy może jest to wina sterowania ? Link do filmiku jak to wygląda w praktyce http://www.youtube.com/watch?v=k1cMMbfvstg&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Też miałem coś takiego, że dolny wirnik kręcił się za wolno. Przytrzymaj górny i kręć na wale tym czymś, do którego zamocowane są dolne łopaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapis2 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 jak ruszam dolnymi łopatkami to zembatka za nie odpowiedzialna stoi w miejscu ale jak rusza zebatka to śmigła się poruszają tak powinno być ? czy jest to wina nie przenoszenia ruchu z zebatki na śmigło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Gdy ruszasz śmigłami to zębatka również powinna się ruszać. Czyli coś jest nie tak z przeniesieniem napędu. Zdejmij obudowę i zaklej dokładnie zębatkę z wałem. Może to coś da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapis2 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 jestem w trakcie rozkładania tylko nie wiem jak rozłączyć te 2 zębatki od wału, od dołu jest pierścień skręcony 2 śrubeczkami odkręciłem i mimo to trzyma, może źle się za to zabieram ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapis2 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 w końcu się udało ułamał się kawałek łączący wał z zębatką, mam nadzieję że klej pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapis2 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 działa przewierciłem zębatke dałem śrubkę skręciłem z wałem i już nie jeden lot za mną i nie jedna kraksa, jestem pod wrażeniem możliwości maszyny i wytrzymałości na moje braki w pilotarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi