Johny88 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam, koledzy mam pytanie odnośnie ustawienia Delta peak/cell. Dotyczy to ładowania pakietów nicd i nimh. Ale jak duże powinno być dla pakietów ?? Czy ilość cell ma znaczenie ? W mojej ładowarze mam 5/10/20 delta peak/cell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 5 mV dla NiMH. 10 lub 20 mV dla NiCd (wartości dla pojedynczego ogniwa). Ładowarka powinna sama przeliczyć dla całego pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ja sprawdzam zalecaną wartość przez producenta i taka ustawiam. Przy moich sanyo NiMh ustawialem 10mV (na cele) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 też mam sanyo Nimh i ustawiałem zawsze 5/cele i było dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 jeszcze mam pytanie ,czy ta ładowarką mogę ładować pakiety Life?? jesli tak to jak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Wygląda na to że LiFe sie nie da - za prosty model. A co do kart katalogowych wystarczy poszukać: http://batteries.sanyo-component.com/fileadmin/EDITORS/ENELOOP/PICTURES/CONSUMER_BATTERIES/NIMH/DATA_sheets/HR-3U_2700_.pdf http://www.eneloop.info/fileadmin/web_data/Data-Sheets/HR-3UTGB.pdf przy wykresie Charge jest podana delta. Zawsze to kilka dodatkowych mA pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Co się stanie jak naładuje LiFe programem do lipola ?? bo o ile wiem LiFe mają też 2 wtyczki ,jedna do balansera i druga napięciowa?? Nie mam narazie kasy na nową ładoware i szukam jakiegośrozwiązania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Nie ładuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 rozumiem ... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi