Speedaco Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Mój problem się rozwiązał po zmianie oprogramowania na alternatywne ER9X . Poustawiałem sobie co potrzeba bez większych problemów. Jest to bardzo intuicyjne oprogramowanie dające wiele możliwości.... Teraz chciałbym zmienić sobie logo startowe w nadajniku na własne. Wiem już że powinno być w formacie PNG nie wiem tylko jaki rozmiar pliku jest właściwy ( chodzi o piksele) ... Chcę to zrobić programem companion9x chyba ze jest inna metoda?? Jeżeli tak to będę wdzięczny za podpowiedż.
bart07 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 pobierz sobie epee - jest tam edytor. Do tego na forum http://openrcforums.com jest dużo przykładowych.
bfis Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Witam Obrazek powinien być wielkości 128 x 64 piksele . Tu masz kilka moich obrazków (logo):
mr.suchy Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 powinieneś mieć zworkę z takim złączem jak serwa z kawałkiem kabelka łączącym dwa piny, -ją wkładasz w odbiornik w miejsce opisane jako bind, -włączasz aparaturę, włączasz odbiornik, odbiornik powinien migać, -wciskasz z tyłu aparatury na nadajniku guziczek, odbiornik powinien przestać migać, -wyciągasz zworkę i gotowe. Jak dalej niejasne to po prostu poszukaj bo było z pewnością. Cześć, Mam odbiornik: Odbiornik FlySky FS-R8B i aparaturę FlySky FS-TH9X. Uruchomiłem aparaturę a następnie podłączyłem baterię (akumulator, regulator, silnik, odbiornik) lecz niestety w odbiorniku nie zapaliła się dioda. Czy to oznacz że odbiornik jest zepsuty czy należy go zbindować ? Co zrobić jeżeli nie mam zworki do zbindowania ? Pozdrawiam
cebulator Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Jak jest nowy to koniecznie zbindować. Zworkę zrób sobie sam. Trzeba złączyć sygnał z masą czyli zewnętrzne piny we wtyczce serwowej.
Rekomendowane odpowiedzi