mati1988k Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam skrzydła do trzy metrowego szybowca i zastanawiam się czy lepiej je pomalować czy okleić? Skrzydła są styropianowe pokryte balsą. Jeśli malować to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 dobrze tak i tak ...sam doświadcz i przekonaj się..ja barakude malowalem w/g recepty Specyfika- zobacz wcześniejsze posty- dobrze opisuje-jak bedziesz malowal zastosuj w sprayu farbę poliuretanowa / te powszechne są mało utwrdzalne -złaza ale zrobisz tymi samochodowymi -są tańsze / -wypolerujesz papierkiem wodnym potem pastą G-6 też polatasz/ Inny model -GRACE oklejałem folią chyba mniej papraniny i efekt po prasowaniu żelazkiem super-jest cala gama kolorystyki-nabierzesz wprawy efekt murowany..Horn z Bydgoszczy oklejał model folią ta dekoracyjną- grubszą też fajnie opisuje poszperaj w poprzednich wpisach-powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Mam skrzydła do trzy metrowego szybowca i zastanawiam się czy lepiej je pomalować czy okleić? Skrzydła są styropianowe pokryte balsą. Jeśli malować to jak? Oklej jakąś folią termokurczliwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Nie jakąś, a dobrą folią. Ja korzystam z Orastick i efekt jest bardzo zadawalający. Na przeszlifowanym, gładkim fornirze, błyszczy się jak lakier. Malowanie wybacza mniej błędów, no i jest to droższa koncepcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 nie tyle droższa co jeszcze bardziej pracochłonna. folia żelazko i do roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jeśli balsa i styropian to tylko oklejanie folią. Ja już jeden raz ten błąd z malowaniem popełniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi