modelarzkobi Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Mam takie pytanie, otóż mam taki kadłub do modelu jakiegoś akrobata, i ciekawi mnie czy można by było z niego zrobić jakiś model 3D :?: Chodzi mi głównie czy skrzydła nie są w nim za nisko(bo to dolnopłat), oraz statecznik poziomy za wysoko(zawsze można pszerobić stateczniki a raczej i tak bym nowe robił). I czy proporcje kadłuba nie będą złe do modelu 3d :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 ...pewnie trudno będzie, bo za ciężki. To kadłub z czeskiego zestawu "Akrobat", skrzydło było styropianowe kryte balsą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Skrzydła to i tak bym robił nowe ale chodzi mi o proporcje kadłuba czy do 3d sie nada czy raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 W zasadzie nie ma kadłuba, który do 3d sie nie nadaje. Będzie to 3d latał lepiej albo gorzej. Ogólnie do akrobacji klasycznej i 3d polecam średniopłaty. Dolnopłaty zdecydowanie gorzej wykonują figury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 ostatnio gdzies na youtube widzialem piperka w zawisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopster Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Ja mam na dysku film jak koledzy z USA wiszą trenerkiem Chociaz wyraznei było widac ze strasznie przeważony na tył - był problem z normalnym lotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Ale czy tylko zawis to cale 3D? Quique Somenzini uwazany przez wielu za ojca 3D, zawisu nie uwaza za typowa figure 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopster Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 No na pewno sam zawis nie czyni nas pilotem 3D. Ja osobiście uważam to za bardzo efektowną figurę 3D, szczególnie z takimi dodatkami jak dym, race itd. Zawis pasuje również do elementów muzyki. Oczywiście mówimy tu rózniez (a moze przede wszystkim) Torque Rollu W lataniu 3D śmigłowcami takim "zawisem" jest figura nazywana CHAOS tzn jesli porównywac miejscówke wykonywania takiej figury - im niżej tym efektowniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 To byla ironia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.