Jump to content

Kadłub, nadaje się do czegoś?

modelarzkobi

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie, otóż mam taki kadłub do modelu jakiegoś akrobata, i ciekawi mnie czy można by było z niego zrobić jakiś model 3D :?: Chodzi mi głównie czy skrzydła nie są w nim za nisko(bo to dolnopłat), oraz statecznik poziomy za wysoko(zawsze można pszerobić stateczniki a raczej i tak bym nowe robił). I czy proporcje kadłuba nie będą złe do modelu 3d :?:

86997056zf6.jpg

77698875kk5.jpg

43367385nr9.jpg

Posted

...pewnie trudno będzie, bo za ciężki.

To kadłub z czeskiego zestawu "Akrobat", skrzydło było styropianowe kryte balsą

Posted

W zasadzie nie ma kadłuba, który do 3d sie nie nadaje. Będzie to 3d latał lepiej albo gorzej.

Ogólnie do akrobacji klasycznej i 3d polecam średniopłaty. Dolnopłaty zdecydowanie gorzej wykonują figury.

Posted

Ja mam na dysku film jak koledzy z USA wiszą trenerkiem :D

Chociaz wyraznei było widac ze strasznie przeważony na tył - był problem z normalnym lotem.

Posted

Ale czy tylko zawis to cale 3D? Quique Somenzini uwazany przez wielu za ojca 3D, zawisu nie uwaza za typowa figure 3D.

Posted

No na pewno sam zawis nie czyni nas pilotem 3D. Ja osobiście uważam to za bardzo efektowną figurę 3D, szczególnie z takimi dodatkami jak dym, race itd. Zawis pasuje również do elementów muzyki. Oczywiście mówimy tu rózniez (a moze przede wszystkim) Torque Rollu

W lataniu 3D śmigłowcami takim "zawisem" jest figura nazywana CHAOS tzn jesli porównywac miejscówke wykonywania takiej figury - im niżej tym efektowniej.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.