Skocz do zawartości

Teraz i ja mam Lamke :)

Mareq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem sobie na zimę Lamę V3... nie mogę się oderwać od niej... a miałem się zabrać za budowę motoszybowca na kolejny sezon...

Po około 10 wylatanych pakietach i kilku połamanych łoipatach nie mam już problemu ze stabilnym zawisem. Nauka łatwiej poszła jak postanowiłem sprawdzić wykonanie. Rozebrałem go doszczętnie i nie obyło się bez poprawek:

- dolne łożysko wału zewnętrzego miało luz w ramie śmigłowca - pomogło posmarowanie od zewnątrz klejem CA (teraz wchodzi na lekki wcisk)

- wewnętrzna część tarczy sterującej potrafiła się lekko wysuwać - przyklejone na CA

Zmiany w locie zauważalne i nie trzeba po każdym cięższym lądowaniu poprawiać trymowania.

Mam nadzieję, że może mój opis komuś pomoże.

Jeszcze jedno...

Jeśli ułamie się końcówka łopaty (do 1 cm) to można wszystkie łopaty równo przyciąć i dalej latać. Mam nawet wrażenie, że poprawiła się trochę stabilność. Dalsze obcinanie do poziomu 2cm też umożliwia latanie ale akumulator się szybciej wyczerpuje.

Opublikowano

Mareq - gdy bedziesz mial zdjecia to pokaz ta Lame V 3 ...tez chyba kupie jak bedzie okazja....skad miales zapasowe lopaty? dokupiles extra czy byly w pudelku z Lama?

Pozdrawiam Janek

Opublikowano

Zdjęć chyba nie ma co pokazywać. To Jest Lama v3 z firmy E-sky mają ja chyba we wszystkich sklepach internetowych z zdjęć jest pełno i na tym forum i gdzie indziej. Do tego sporo filmów na Youtube.

W komplecie są łopaty zapasowe (2 szt. górnych i 2 szt. dolnych) ale warto od razu zamówić zapasowe.

Co ciekawe model kupiłem w sklepie komputerowym, bo mają taniej niż na allegro (302zł). Jak się pogoogluje to można znaleźć całą masę sklepów komputerowych w Polsce sprzedających ten model jak i Belt CB i HoneyBee oraz części zamienne. Jedno jest ważne żeby w takim sklepie zrobić zamówienie przez skep internetowy, bo jak zamówi się osobiście w sklepie to cena będzie wyższa!!! Odbiór już może być osobisty ale trzeba płacić gotówką, bo za zakupy w sklepie internetowym nie przyjmują karty. W każdym razie tak jest w Bielskim HDD Komputer (www.hdd.com.pl)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W sklepach komputerowych jest taniej dlatego, że głównym dystrybutorem produktów esky jest dystrybutor sprzętu komputerowego (o ile dobrze pamiętam nazywa się Action). Ceny u dystrybutora są takie, że jak się zerknie do cennika dowolnego sklepu modelarskiego to ze złości ciśnienie rośnie, W większości znanych mi sklepów sprzedających części do lamy ceny są TRZYKROTNIE wyższe niż u dystrybutora. Moja rada - udać się do zaprzyjaźnionego serwisu PC i zapytać, czy przypadkiem nie kupują w Actionie...

Opublikowano

Dokładnie tak jest. Wyroby E-sky znajdują się w ofercie Actiona od ponad roku. Ostatnio pojawiły się Raptory 30 i 50 spalinowe z Thunder Tigra. Są też modele żaglowe, samochody RC elektryczne, spalinowe. Oferta jest coraz szersza. Sam zastanawiam się nad Honey-Bee lub BELTEM-CP.

Proponuję dogadać się z najbliższym sklepikiem komputerowym i tam kupować.

Opublikowano

A propo Lamy. W "najdroższym" sklepie w W-wie kosztuje 280PLN. Ktoś chce Comanche`a z allegro za 370-415 ?

Lepiej kupić chyba LamaV3 (w/w sklep) + "kabinka" Comanche (42PLN) i mamy CO-COmanche`a za ..... 322PLN do rąsi w sklepie :)

I pomacać można i obejrzeć :)

Opublikowano

ten sklep powoli normalnieje i coraz częściej opłaca robić się w nim zakupy no i asortyment do wyboru do koloru części do lamy praktycznie wszystkie i do pozostałych e-sky :D

Opublikowano
Dokładnie tak jest. Wyroby E-sky znajdują się w ofercie Actiona od ponad roku. Ostatnio pojawiły się Raptory 30 i 50 spalinowe z Thunder Tigra. Są też modele żaglowe, samochody RC elektryczne, spalinowe. Oferta jest coraz szersza. Sam zastanawiam się nad Honey-Bee lub BELTEM-CP.

Proponuję dogadać się z najbliższym sklepikiem komputerowym i tam kupować.

Gdzie maja w ofercie TT? Przeszukałem całą ich stronę i nic nie ma tylko esky......

Opublikowano
trzeba być zarejestrowanym w e-servisie. to servis dla firm robiących u nich zakupy. dla zwykłego zjadacza chleba niedostepny

Jest ekzakli tak jak powiedział Arek, trzeba być zarejestrowanym w serwisie.

Opublikowano

Jest też wersja "detaliczna" cennika - sklepik komputerowy na moim (i Motylastego :)) osiedlu udostępnia wejście do serwisu i-partner, bo to można potem u nich zamówić (i czasem nawet ponegocjować cenę).

http://harp.net.pl/ - duża czerwona strzałka. Informacje do logowania obok niej.

na ten przykład:

Thunder Tiger 4839-A11 HELIKOPTER Raptor 30 v2 - 1 167,25 PLN brutto, dostępność: na telefon

Opublikowano

Noo już oglądałem tą listę u szwagra, bardziej mnie części interesują niż modele bo już 90% paczek od wietnamców walą przez cło i trzeba czekać po 2 tyg.

Jeszcze ten opis:):)...dla początkujących no nieźle potem się dziwić, że przychodzi pan Zenek ze swoim 2 letnim synkiem tachając rapiego pod pachą i pytają w którą dziurkę ma włożyć rozrusznik i czy jak doda gazu to już zrobi zawis :)

aha i jeszcze sprzedaja ten model bez silnika za jakąś kosmiczną cene

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.