kamil15 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 witam chce zbudowac model i chcialem zapytac o pare rzeczy do budowy malego trenera okolo 110 cm rozpietosc i co byscie doradzili do budowy zeby bylo najlżejsze i najtrwalsze ???? jestem zielony w tych deskach balsowych ,sklejkach ile warstw ,z czego itd prosze o doradzenie jaki mam uzyc material do budowy , jaka grubosc sklejki w jakich miejscach itd prosze pisac pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Po pierwsze to pod jaki silnik ten trener? Elektryczny czy spalinowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil15 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 spalinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Tego silnika,aparatury,serw itd,itp to jeszcze nie masz i robisz tylko ,,przymiarkę" do ew. budowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witaj Kamilu. Wydaje mi się, że szybko i w miarę bezboleśnie dowiesz się podstawowych zagadnień z tego: http://www.allegro.pl/item275129837_miniaturowe_lotnictwo_abc_modelarstwa_lotniczego.html Oszczędzisz wzrok, do poczytania nie trzeba prądu i jest pod ręką kiedy trzeba szybko coś sprawdzić. Naprawdę książka też może być przyjacielem :wink: . A już na pewno nie ugryzie :devil:. Gdybyś potrzebował planów Wicherka to zgłoś się na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil15 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 silnik mam os max 10 La 1,8ccm ,aparture flash 5 odbiornik tez pakiety itd tez serwa 3 standard jedno mini wiec chcialem zbudowac jakis prosty nieduzy samolot spalinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil15 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 MAM WRAZENIE JAKBYM SAM ZE SOBĄ PISAŁ NO OPRUCZ 2 OSÓB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 MAM WRAZENIE JAKBYM SAM ZE SOBĄ PISAŁ NO OPRUCZ 2 OSÓB nie wiem czy wiesz, ale połowa userów tego forum to ludzie dorośli, pracujący, którzy najcześciej weekendy spędzaja na odpoczynku w gronie rodziny, lub jada po prostu polatać wiec nie sposob zeby wszyscy Ci odpisywali. pod ten silnik to mógłbyś wicherka zrobic, tylko trudno mi powiedziec którego, chyba 10, jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.