mateusz_mateusz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Czesc. Ma ktoś pomysł jak zrobic domowym sposobem układ, który bedzie gasił silnik przez zwarcie wyjscia z cewki do masy? Myślałem o wykorzystaniu wolnego kanału, tylko nie wiem jak to zaprojektować, bowiem nie znam sie na elektronice. Moze można to jakoś zrobić na tranzystorach. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Polecam ten przełącznik rc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 A sygnał z odbiornika lest z jakas czestotliwodcia na kanale w którym jest przełącznik, czy po prostu pojawia sie naapięcia? Własnie o taki schemat mi chodzi, tylko problem z tym ze nie mam w domu takiego układu scalonego, a wyłacznik potrzebuje na juz. Może widział ktos jeszcze cos prostszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Płytkę wytrawić i polutować parę elementów to pestka. Jak chcesz to Ci zrobię taki wyłącznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Można użyć takiego sposobu - prosty i pełna separacja od instalacji 5/6V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Panie Wojtku nie chodzi o trudnosc wykonania plytki i polutowania, tylko potrzebuję to na jutro, a sklepu z czesciami elektronicznymi nie mam w okolicy. To rozwiazania z tym serwem jest fajne, takie cos brałem pod uwagę na poczatku i chyba tak zrobię. U pana tez spełnia to funkce gaszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mam jeden gotowy wyłącznik (używany do odpalania rac i świec), ale chodź bym go wysłał jutro to w jeden dzień nie dojdzie do Ciebie. No chyba że gołąbkiem pocztowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dzięki za szczere chęci. Zrobie to z tym serwem na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Załączam wersję zmniejszoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi