daan Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jakieś pół roku temu nabyłem zero z epp o rozpiętości około 120 cm. Posklejałem, dłożyłem parę prętów z węgla i umieściłem takie wyposażenie: Silnik Redox Brushless 2000/1150 Turnigy Brushless ESC 85A w/ 5A SBEC Turnigy nano-tech 3300mah 4S 65~130C Lipo Pack serwa 9 gramowe corony (ten turnigy wyrwał i wypiął mi się z konektorów) i wpadł w jeżyny, szkoda że nie zalutowałem jednego połączenia(: szukałem w sumie chyba z dziesięć godzin. a na koniec pomalowałem jakimiś typowymi lakierami samochodowymi w aerozolu (same koła na skrzydłach malowałem ręcznie) a tutaj lot waga do lotu przy tym akumulatorze to 1260 gramów, a czas lotu maksymalny przy bezwietrznej pogodzie i połową gazu to osiem minut. Lata świetnie i często służy mi jako platforma do kręcenia filmów z powietrza: http://www.youtube.com/watch?v=c9ehZG5W46Uuwaga na filmie błędna data(: http://www.youtube.com/watch?v=F-AQQYAw47s a tutaj filmik z lotów: www.youtube.com/watch?v=xZaAjKyoHkA
mirolek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 mam dylemat jak ocenić Twój model.. "+" za skalę ale spory "-" za wykonanie. Przy tej wielkości modelu brak wyokragleń kadłuba i kabiny szczególnie boli.... model nie wygląda jak model tylko jak złożone i pomalowane deski. Cieszy fakt, że lata ale skoro już nacieszyłes się tym faktem, zrób coś aby poprawić kształt. Kadłub Zero bardziej przypomina rurę niż deskę - więc masz się czym zająć a przy okazji poprawisz wagę i aerodynamikę modelu. ms
Gołek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ... Niestety popieram przedmówcę, teraz to jakieś latające klocki LEGO, a Zero to piękny samolot...
daan Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Trochę zdjęć z dzisiejszego latania rano Nie jestem doświadczonym lataczem i na razie takie klocki mi wystarczają(: dorobiłem kołpaczek na śmigiełko metodą obkurczania VIVAKU na formie z żywicy, wyszedł bardzo leciutki, w środku jest rzep, którego "negatyw" także zamontowałem na piastę śmigła i trzyma się bardzo dobrze
buri97 Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 deski zostawmy stolarzowi Najważniejsze ,że tobie się podoba i dobrze lata:
Rekomendowane odpowiedzi