daan Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jakieś pół roku temu nabyłem zero z epp o rozpiętości około 120 cm. Posklejałem, dłożyłem parę prętów z węgla i umieściłem takie wyposażenie: Silnik Redox Brushless 2000/1150 Turnigy Brushless ESC 85A w/ 5A SBEC Turnigy nano-tech 3300mah 4S 65~130C Lipo Pack serwa 9 gramowe corony (ten turnigy wyrwał i wypiął mi się z konektorów) i wpadł w jeżyny, szkoda że nie zalutowałem jednego połączenia(: szukałem w sumie chyba z dziesięć godzin. a na koniec pomalowałem jakimiś typowymi lakierami samochodowymi w aerozolu (same koła na skrzydłach malowałem ręcznie) a tutaj lot waga do lotu przy tym akumulatorze to 1260 gramów, a czas lotu maksymalny przy bezwietrznej pogodzie i połową gazu to osiem minut. Lata świetnie i często służy mi jako platforma do kręcenia filmów z powietrza: http://www.youtube.com/watch?v=c9ehZG5W46Uuwaga na filmie błędna data(: http://www.youtube.com/watch?v=F-AQQYAw47s a tutaj filmik z lotów: www.youtube.com/watch?v=xZaAjKyoHkA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 mam dylemat jak ocenić Twój model.. "+" za skalę ale spory "-" za wykonanie. Przy tej wielkości modelu brak wyokragleń kadłuba i kabiny szczególnie boli.... model nie wygląda jak model tylko jak złożone i pomalowane deski. Cieszy fakt, że lata ale skoro już nacieszyłes się tym faktem, zrób coś aby poprawić kształt. Kadłub Zero bardziej przypomina rurę niż deskę - więc masz się czym zająć a przy okazji poprawisz wagę i aerodynamikę modelu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gołek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 ... Niestety popieram przedmówcę, teraz to jakieś latające klocki LEGO, a Zero to piękny samolot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Trochę zdjęć z dzisiejszego latania rano Nie jestem doświadczonym lataczem i na razie takie klocki mi wystarczają(: dorobiłem kołpaczek na śmigiełko metodą obkurczania VIVAKU na formie z żywicy, wyszedł bardzo leciutki, w środku jest rzep, którego "negatyw" także zamontowałem na piastę śmigła i trzyma się bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buri97 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 deski zostawmy stolarzowi Najważniejsze ,że tobie się podoba i dobrze lata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi