Yahoon Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Dołączając się do tematu, muszę przyznać, że aerograf to niegłupia rzecz :wink: Kilka dni temu dotarł do mnie zamówiony sprzęt. Chcąc sprawdzić na razie "na sucho" co można tym zdziałać, spróbowałem namalować na papierze motyw znaleziony gdzieś w necie. Jako, że to była moja druga próba malowania, myślę, że nie jest najgorzej. Z drugiej strony można by to zrobić dużo lepiej. Wiele osób powiedziało mi, że to niezły efekt jak na kompletnego laika w dziedzinie malarstwa i obchodzenia się z aerografem. Ja sam jestem średnio zadowolony, a następne próby będą chyba już na jakimś modelu. Zachęcam każdego do pobawienia się aerografem, bo jeśli ktoś miałby sporo czasu na ćwiczenie, to może nauczyć się malować bardzo ładne efekty. Oczywiście na modelach Skoro mój drugi rysunek wygląda tak jak na zdjęciu poniżej, to znaczy że każdy może sobie z aerografem poradzić. A jeśli ktoś w przeciwieństwie do mnie ma talent artystyczny to z pewnością jest to okazja do jego wykorzystania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 mnie sie to podoba chyba też kiedyś sie zajme aerografiarstwem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Tak to jest... nie ma żadnego modelu do pomalowania a aerograf leży i leży. Na prowizorycznym podłożu spróbowałem znowu swoich sił i wyszło to co widać. Tym razem muszę przyznać, że na zdjęciu wygląda gorzej niż w realu. To moje trzecie z kolei ćwiczenie. Zachęcam ponownie każdego do malowania :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Jeśli to Twoja trzecia próba, to powinieneś zmienić hobby. Masz talent w rękach i oku. Ja nawet po setnej próbie nie zbliżę się do takiego efektu. Chyba będę Ci podsyłał swoje modele do malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Dlaczego laskę zrobiłeś 4-ro palczastą? Uznałeś, że byłoby za duzo błyskawic? Ale w sumie to marek ma rację, powinieneś pomyśleć o malarstwie. Niekoniecznie grafitti. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 A u mnie foto nie działa. Tez przymierzam sie do kupna aerografu i myślę kupić taki za 150zł (z regulacja ciśnienia) myślę ze będzie to dobry wybór na początek bo podobno dobry aerograf to podstawa. P.S. Fotki już u mnie działają No faktycznie bardzo ładnie jak na 3 raz malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Podstawa to dobra ręka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 O tym to już nie mówię bo to można wyćwiczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Nie no malarzem to ja nie jestem i pewnie nie będę. Do tego potrzeba wyobraźni, której mi brak. Co prawda cały obrazek jest wykonany moją ręką, ale pomysł nie jest mój. Nie potrafię stworzyć od zera czegoś takiego w wyobraźni i następnie przenieść z głowy na papier czy inne podłoże. Takie coś potrafi tylko człowiek z prawdziwym talentem, czyli nie ja. Ja muszę mieć przygotowany dokładny projekt i dopiero wtedy mogę próbować wykonać to aerografem. Laska ma 4 palce bo kciuk jest od wewnątrz i jest schowany za dłonią Co do zmiany hobby myślę, że lepiej połączyć to razem :wink: Planuję urozmaicić wygląd jakiegoś modelu, ale obecnie nie mam nic odpowiedniego na stanie. Za jakiś czas z pewnością zaopatrzę się w jakiegoś Kit'a albo ARC w stylu Artexowej Katany. Będzie to na pewno czasochłonne zajęcie. Dla przykładu namalowanie tej panny (na A4) zajęło ponad 10 godzin i było dla mnie bardzo wyczerpujące, a mimo to nadal są widoczne błędy i niedociągnięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 TU jest parę sztuczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A to moje wypociny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ile godzin pracy poświęciłeś na pomalowanie skrzydła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Same wzorki niecałe dwie godziny-około Skrzydło było już wcześniej pomalowane na biało-żółto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Częściowo kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Oko bardzo fajnie. To własny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Pomysł nie mój,wzorowałem się na tatuażu w necie-troszkę go ponaciągałem dla potrzeb kadłuba A tak to wygląda w całości,chyba że mnie coś kopnie i się zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Bardzo wielu osobom aerograf kojarzy się w pierwszym momencie z płomieniami Pomyślałem, że trzeba tego spróbować. No i tu zdziwiłem się niemiło. Wydawało się, ze to takie proste, że co to za sztuka pofalowane linie narysować... Po pierwszej próbie zmieniłem zdanie. Zamalowałem jeszcze kilka kartek a tu tylko trochę lepiej... Niby prosty efekt, ale narysowanie tego to wcale nie jest taki banał. Zdjęcia pokazują te bardziej udane płomienie. Oczywiście według mnie bardzo wiele im brakuje. Nie jest to tak efektowne jak bym chciał. A wiem, że można dużo lepiej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Yahoon, może kiedyś podeśle ci do pomalowania kask motocyklowy. mimo to że jesteś krytyczny to mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jeśli jakość mojego wykonania jest wystarczająca, to jak najbardziej mogę pomalować kask. Muszę tylko wiedzieć co ma na nim być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tu fajnie koleś maluje. Zamiast farby w puszce mozna uzyć aerografu i malować modele. http://pl.youtube.com/user/spacepainter Przez tą gazetę fajne efekty wychodzą. Trzeba zacząć trenować, sprzęt juz zakupiłem, a lezy i się kurzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.