Viader Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 A póżniej to właściwie lata się jednym drążkiem...co jest mało precyzyjne. Zauważyli to już "starożytni" modelarze Ale macie rację, nie ma co się spierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Miałem ten model i polecam jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jeśli chcielibyśmy latać w systemie instruktor --> uczeń pewnie nadajniki muszą być skonfigurowane w tym samym mode? Nie muszą. Wybór trybu (mode) może zależeć też od tego czy jesteś lewo- czy prawo-ręczny. Ja jestem lewo-reczny i znam jeszcze dwóch takich i wszyscy latamy w modzie 1 lub 3. Było trochę dyskusji o tym np tutaj -> http://pfmrc.eu/index.php?/topic/13187-mode1-czy-mode2/page__st__20__p__149458__hl__mode__fromsearch__1#entry149458 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Gdzie latasz Darku? Czy to jakieś byłe lotnisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Tak stare lotnisko wojskowe Łebień -Lędziechowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Za dużo teorii na temat mode wezmę symulator popróbuje w kilku konfiguracjach i wybiorę taki jaki najbardziej mi odpowiada. Wstępnie wydaje mi się, że będzie to mode 1 (mimo, że jestem praworęczny). W uwięzi nie miałem takiego dylematu Jak się zrobi ciepło to uważajcie na dużego trenerka w podkrakowskim Pobiedniku Musze sobie chyba zielony listek na model przykleić Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jeśli latałeś uwięziówką i jesteś praworęczny, to najbardziej intuicyjnym będzie mode2. Będziesz miał ster wysokości w prawym drążku, na linii "północ-południe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Teoretycznie masz racje, a praktycznie - zobaczymy Napewno dam znać, które mode ostatecznie wybrałem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi