Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Witam ! No i stalo sie mikolaj zdecydowal sie na lamke dlamnie Dostalem zestaw w mode 2 i mam pewne jeszcze klopoty bo latam ciagle w mode 1 ale powiem ze po ustawieniu i wyregulowaniu modelu juz wisze ,co prawda ucieka mi ale daje sobie rade Mam pewien problem a mianowicie 1 trymer kierunku musze miec non-stop w lawo i niewiem jak zrobic aby byl po srodku ? 2 trymer do przodu tez na maxa do przodu i wiem ze akumulatorek trzeba przesunac do przodu ale juz niema miejsca ? Powiem ze jak na tak mala konstrukcje to jest solidnie zrobiona (to moje zdanie ) Aha : ile pradu pozera caly modelik skoro da sie polatac 6-7 min na pakiecie 800 mAmp Pozdrawiam wszystkich LAMOWCOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Jak brakuje trymerów to trzeba się zacząć bawić regulacją snapów przy tarczy sterującej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Co do trymera steru kierunku, czyli ogona, to u mnie na pełnym pakiecie jest na max w prawo, a potem, stopniowo wraz z rozładowaniem pakietu dochodzę to skrajnej lewej pozycji. Podobno, jak się dokładnie ustawi zrównoważenie silników w module, może to być stabilne. Ja przyzwyczaiłem się i mi to nie przeszkadza. Co do trymu przód - tył, wyreguluj długością snapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Podobno, jak się dokładnie ustawi zrównoważenie silników w module, może to być stabilne. Trochę się tym bawiłem i szczerze mówiąc "może to być w miare stabilne" ale i tak trzeba ciągle machać drągami tzn. kontrolować i kontrować. Nie udało mi się ustawić tak, jak ktoś kiedyś napisał: że można w między czasie pójść sobie kanapkę zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Witam! Znaczy sie rozumiem ze bawiac sie snapami ale tak samo przeprowadzic lewy jak i prawy co by niepopsuc kierunkowosci Co do steru kierunku to jest tak ze na poczatku modelik zachowuje sie ok i to przy max scignietym trymerem w lewo , ale im blizej konca pakietu tym bardziej jescze musze podpierac sie drozkiem bo trymer mam juz na max . Pobawie sie jeszcze jak mowicie tym potencjometrem od silnikow i zobaczymy co sie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Gabrysiewicz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam! Mam w posiadaniu nadajnik royal evo 7 i niemoglem sobie poradzic z nim aby go przystosowac do lamki , ale juz po klopocie lamke juz steruje za pomoca wlasnie tego nadajnika Roznica polega na tym ze moge sobie domiksowac np: przechyl modelu z obrotem i robic kolka za pomoca jednego drazka ,ale to tylko taka zabawa trzeba trenowac na dwoch drogach aby dojsc do wprawy i jeszcze sa w nim inne mozliwosci np: EXPO co pomaga w lataniu a w orginalnym nadajniku tego niema Zauwazylem w lamce ciekawe zjawisko tzn: Jak np: chce powoli przesunac model w lewo aby odejsc np: od fotela to model idzie mi po skosie ale natomiast jak dam szybko przechyl modelu w lewo to idzie w lewo a nie po skosie , mozecie mi to wytlumaczyc Domyslam sie tylko ze to sprawa dzialania mometow obrotowych ,ale moze sie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.